5 nuanțe de vopsea lavabilă care merg cu o canapea albastră

5 nuanțe de vopsea lavabilă care merg cu o canapea albastră

12 august, 2022

Canapeaua este o piesă importantă în orice living, iar peretele este ca pânza pictorului care urmează a fi umplută. Prin urmare, alegerea culorilor nepotrivite între canapea și perete poate perturba întregul decor din camera de zi.

Așadar dacă ai o canapea albastră, vrei să știi ce culoare de perete se va potrivi cel mai bine astfel încât acest lucru să nu fie o provocare. Știind ce culoare va completa cel mai bine decorul, alegerea nuanței de vopsea lavabilă pentru canapeaua albastră ar trebui să fie simplă.

Iată așadar 5 nuanțe de vopsea lavabilă care merg excelent cu o canapea albastră:

canapea albastră

1. Maro deschis

Ca și alte nuanțe de maro, maro deschis merge foarte bine cu toate nuanțele de albastru. Indiferent dacă ai o canapea bleumarin sau albastru deschis, nu faci o greșeală alegând maro pentru zugrăvitul pereților din living.

Deși ești convins că alegi maroul ca nuanță neutră care se potrivește bine cu alte culori, alege o nuanță deschisă de maro pentru pereții tăi, pentru a-ți lumina camera.

2. Galben pastel

Cauți o culoare deschisă care să aducă luminozitate livingului tău? Galbenul este o opțiune excelentă de luat în considerare deoarece creează un contrast excelent cu albastrul, în special cu nuanțe închise de albastru. Conform teoriei moderne a culorilor, albastrul și galbenul sunt culori complementare.

Galbenul simbolizează fericirea, speranța și soarele și se potrivește în decoruri vesele și tonice. Dacă ideea de a asocia galben cu albastru este puțin prea colorată pentru tine, ai putea opta în schimb pentru auriu, bronz sau cupru. Aceste nuanțe metalice funcționează foarte bine cu toate nuanțele de albastru și pot fi încorporate cu ușurință și în decorațiuni de casă, precum rame foto, ornamente și accesorii.

3. Alb sau argintiu

Dacă vrei să păstrezi paleta de culori a livingului curată și simplă, poți completa decorul cu o canapea albastră folosind un fundal alb sau argintiu. Argintiul poate funcționa deosebit de bine atunci când este asociat cu canapele de culoare albastru închis.

Argintiul scoate în evidență notele reci și îl face o alegere excelentă pentru interioare elegante și cu spațiu limitat. În plus, un perete alb este opțiunea cea mai bună dacă vorbim de un spațiu limitat și un living mic.

4. Gri închis

Pereții gri sunt cei mai potriviți pentru asortarea canapelelor albastre atunci când îți plac decorurile moderne, îndrăznețe, cu stil. Orice nuanță de gri funcționează bine cu toate nuanțele de albastru, dar pentru a nu întuneca foarte mult camera alege un gri deschis pentru pereți și o nuanță de albastru închis pentru canapea într-un living mic.

Dacă vrei un perete gri închis în living, alege o canapea albastru deschis și optează pentru un perete accent mai ales dacă spațiul nu este atât de generos sau ferestrele foarte mari. Potrivirea pereților gri-închis cu nuanțe de albastru este ideală în spații largi.

5. Roz prăfuit

Rozul prăfuit este o altă culoare complementară cu albastrul pe roata de culori. În funcție de nuanța ta de albastru preferată, potrivirea pereților roz-prăfuit cu o canapea albastră poate avea influențe diferite asupra decorului camerei. Rozul este în general asociat cu joacă, veselie și sănătate, așadar această combinație este potrivită pentru un living romantic, tineresc.

preloader