5 piese de mobilier pentru un colț de lectură ideal

5 piese de mobilier pentru un colț de lectură ideal

5 august, 2022

Un colț de lectură poate fi amplasat în orice loc al casei, atâta timp cât oferă confort pentru citit. Poți alege să decorezi colțul de lectură cu covoare pufoase, fotolii sau perne confortabile, lumini ambientale și o lampă de citit, postere motivaționale și bineînțeles rafturi pentru cărți. Scopul este de a crea un loc confortabil și inspirațional pentru lectură.

Dacă ai nevoie de inspirație, am adunat 5 idei senzaționale de spații de lectură pentru a-ți amenaja spațiul dorit:

colt de lectura

1. Fotoliul de la fereastră

Poziționează fotoliul ales lângă o fereastră pentru a însufleți toate simțurile – și pentru momentele în care ai nevoie de o pauză. O zonă luminoasă la fereastră poate oferi tot potențialul necesar pentru a crea un loc liniștit, singur, mobilat cu un singur fotoliu în care să te ghemuiești.
Lumina naturală este ideală pentru citit, așadar nu ai nevoie de un spațiu extrem de generos ci doar de o etajeră în care să pui cele mai recente cărți, o măsuță mică pentru ceașca de ceai și de acel fotoliu care să te îmbie la lectură.

2. Canapeaua din bibliotecă

Dacă tocmai te pregătești de amenajarea biroului și urmează să alegi biblioteca, o variantă ar fi să alegi un model care îți permite integrarea unei mici canapele încadrată de-o parte și de alta de dulapuri pentru cărți. Dulapurile de ambele părți și de deasupra canapelei pot oferi spațiu suplimentar pentru cărțile pe care le îndrăgești atât de mult.

3. Măsuța cu lampa de citit

Există multe camere în casă în care poți amenaja un loc de lectură. Nu trebuie să fie în camera de zi. Livingul obișnuit al familiei este un loc aglomerat, cu multe activități. Indiferent de locul ales, o piesă de mobilier de care ai nevoie în colțul de lectură este o măsuță pe care să poți plasa cana cu ceai sau cafea, lumânări parfumate, cartea favorită și lampa de citit.
În plus, o măsuță interesantă aduce un plus de valoare ambientului atunci când optezi pentru un model special, vintage, din fier forjat, sticlă sau lemn natural.

4. Etajere pentru cărți și plante

Când ți-ai ales colțul în care să-ți creezi un colț de lectură, adaugă o etajeră pentru cărți și plante. Decorarea spațiului cu plante va ajuta la îmbunătățirea spațiului pentru un mediu ideal de lectură. Așadar, plasează o etajeră în colțul tău de citit pentru a avea la îndemână acele lucruri speciale de care ai nevoie. Plantele de apartament sunt preferate pentru puterea lor de a oferi un sentiment de calm și de bine în interior.

5. Taburet cu spațiu de depozitare

Dacă vrei să-ți poți ține picioarele într-o poziție confortabilă când citești, atunci un taburet este soluția perfectă. În plus, un taburet cu spațiu de depozitare este ideal pentru a pune o pătură confortabilă în interior pentru serile mai reci.

Colțul tău de lectură nu trebuie să aibă multe lucruri care îți distrag atenția și să creeze atmosfera relaxată perfectă pentru a intra în atmosfera unei cărți. Așadar, mai ales dacă urmează zugravitul camerei, încearcă să păstrezi culorile simple și neutre. Gândește-te la culori inspirate din natură, verdele fiind o alegere bună pentru a te ajuta să te relaxezi și să te concentrezi.

 

preloader