5 plante care absorb umiditatea din aer

9 august, 2018

Iubitori de natură, trebuie să știți că există un remediu împotriva umidității din locuința voastră: plantele! Nu doar că dau un aspect deosebit unei încăperi, dar absorb excesul de umezeală păstrând un aer curat și sănătos.

În lipsa unei ventilații corecte a casei, umiditatea din aer crește la valori foarte mari. Acest fapt este simplu de observat cu ajutorul unui termometru de cameră care deține funcția de umiditate. Dar, mediul umed dintr-o cameră nu este benefic pentru sănătate, dacă ne gândim doar la faptul că umiditatea favorizează apariția mucegaiului pe pereți.

Bineînțeles că există camere unde umiditatea în exces e greu de eliminat, cum este baia de exemplu, însă chiar și aici există soluții de menținere la un nivel acceptabil.

Îți prezentăm 5 plante care absorb umiditatea din aer, pe care le poți avea la tine acasă și combina în modurile în care îți plac.

5 plante care absorb umiditatea din aer

1. Spathiphyllum

Cunoscută și sub numele de Crinul Păcii, Spathiphyllum este o plantă care adoră umiditatea atât din sol, cât și din aer. Pe lângă faptul că absoarbe vaporii de apă din locuință, această plantă are capacitatea de a elimina substanțele toxice provenite de la fumul de țigară sau de la vopseluri. Este cunoscută ca fiind o plantă purificatoare benefică pentru locuințe, așadar, dacă nu o ai încă, e timpul să faci o vizită la florărie.

2. Feriga de Boston

O altă plantă cu calități extraordinare de absorbire a umidității din aer este feriga de Boston. Pe lângă aspectul ei deosebit, perfectă pentru decorarea diverselor spații, în special a băilor, feriga de Boston este considerată cea mai bună armă naturală în lupta împotriva mucegaiului.

3. Ficusul de cauciuc

Iubește umiditatea, spațiile luminoase și este foarte ușor de întreținut. Despre ficusul de cauciuc este vorba, o plantă de apartament extrem de des întâlnită în casele românilor. Ceea ce mulți nu știu este faptul că această plantă absoarbe umiditatea din aer, fiind un excelent dezumidificator natural.

4. Palmierul pitic

Dacă apartamentul tău este orientat către nord vest, lumina intră rar și umiditatea e la ea acasă, atunci palmierul pitic este planta de care ai nevoie. Una dintre cel mai ușor de îngrijit specii de palmier este Chamaedorea care preferă locurile mai puțin luminate, cu umiditate crescută.

5. Iedera englezească

Aceasta este o plantă decorativă care se dezvoltă foarte ușor atât la ghiveci, cât și direct în sol. Pentru a absorbi umiditatea din partea superioară a unei camere, zona tavanului, poate fi plasată la înălțime pe un suport sau pe o etajeră. Iubește umiditatea și apa din abudență, așadar dacă vrei un colț de natură în baia ta, nu ezită să o decorezi cu un ghiveci cu iederă englezească.

Oricând ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!

preloader