5 plante care aduc norocul și prosperitatea în casă

5 plante care aduc norocul și prosperitatea în casă

11 martie, 2022

Poate ai auzit sau nu, există plante care aduc norocul și prosperitatea în casă. Știm despre plantele de apartament că sunt o adevărată comoară, mai ales dacă ne gândim la purificarea aerului, îmbogățind locuința cu oxigen, cât și la înfrumusețarea decorului.

Am strâns în acest articol 5 plante de apartament despre care se spune că atrag norocul și prosperitatea. Sunt plante ușor de îngrijit, care nu au nevoie de condiții speciale și care vor aduce ambientului tău un aer mai proaspăt:

plante care atrag norocul

1. Orhideea

Mesajul care îl transmite o orhidee este „Norocul să fie cu tine!”. Orhideea este una dintre cele mai cunoscute plante, care conform filozofiei Feng Shui, atrage abundența, norocul și fericirea în casă. Pe lângă faptul că este spectaculoasă, floarea de orhidee simbolizează fertilitatea și abundența. Deși pare delicată și fragilă, unele soiuri sunt de fapt destul de prietenoase pentru începători în grădinărit. Cel mai important aspect din îngrijirea unei orhidee este să te asiguri că nu o uzi în exces, ceea ce poate duce la putrezirea rădăcinii.  O modalitate simplă de a menține sănătatea unei orhidee este să scufunzi ghiveciul în apă o dată pe săptămână sau să pui apă în farfurioară. Orhideea își va lua câtă apă are nevoie de la rădăcini.

2. Planta banilor – Crassula Ovata

Crassula este considerată a fi responsabilă cu bunăstarea familiei şi cu menţinerea unei energii pozitive. Este uşor de întreţinut și cu o longevitate uimitoare, și este apreciată pentru frunzele sale cărnoase. Denumirea de “Arbore de jad” vine de la culoarea frunzelor plantei Crassula, care la maturitate sunt de o culoare verde asemănătoare cu cea a jadului.

Există țări unde planta banilor se oferă ca dar de nuntă, pentru că reprezintă bunăstarea materială. Datorită faptului că este o plantă care rezistă foarte mult, este asociată și cu longevitatea cuplului și acumularea unei bogate experiențe de viață.

3. Bromelia

Bromelia face parte din familia ananasului și este o altă plantă care simbolizează norocul. Deși are un program de udare mare și trebuie să aibă lumină indirectă cât mai mult timp din zi, te răsplătește cu frunziș strălucitor în culori precum galben, roz aprins și portocaliu.

4. Zamioculcas

Planta Zamioculcas Zamiifolia sau ZZ este o altă plantă care la fel ca „arborele de bani” simbolizează bogăția și prosperitatea. Se spune că în momentul în care zamioculcas înflorește, toate problemele financiare ale familiei dispar și sunt înlocuite cu prosperitate și voie bună.

5. Crinul păcii

Spathiphyllum, cunoscut în țara noastră sub numele de Crinul Păcii, este de asemeena una dintre plantele de apartament care atrag prosperitatea. Așadar, dacă intenționezi să faci o schimbare de decor în casă și simți că ai nevoie de mai multă prosperitate, crinul păcii poate fi talismanul tău norocos. Este o plantă care preferă lumina indirectă și preferă mai degrabă mai puțină apă decât prea multă.

preloader