5 plante de apartament care înfloresc iarna

29 noiembrie, 2018

Ne colorează iernile friguroase și ne bucură privirea datorită florilor superbe care par să nu țină cont de gradele de afară. Despre plantele de apartament care înfloresc iarna este vorba, aceste minunate comori ale naturii care înveselesc orice încăpere.

Dacă vreți să aveți o casă înfloritoare și pe timpul iernii, iată către ce plante de apartament trebuie să vă orientați:

5 plante de apartament care înfloresc iarna

1. Cyclamen Persycum

O plantă de interior perenă, cu flori extrem de colorate, care ne bucură pe tot parcursul iernii este Cyclamen Persycum. Are înflorirea din iarnă până la începutul primăverii, după care intră în repaus vegetativ. Ține cont de faptul că există două tipuri de cyclamen comercializate la noi în țară, prima fiind Persycum, a doua fiind Cyclamen Hederifolium care are înflorire vara-toamna.

2. Crăciunița sau Poinsettia

Ușor de recunoscut datorită petalelor ascuțite și intens colorate, Crăciunița este o adevărată podoabă pe masa de Crăciun. În luna decembrie, frunzele sale se colorează și rămân așa până la venirea primăverii. Pentru că este o plantă sensibilă la mutări, este bine să-i găsești de la bun început un loc specific, într-o încăpere cu temperatură ce nu scade sub 15 grade.

3. “Nu mă deranja” sau cactusul de Crăciun

Una dintre plantele de apartament despre care se știe că înflorește în preajma Crăciunului este “Nu mă deranja”. Originară din Brazilia, Schlumbergera, pe numele său oficial, este foarte apreciată datorită florilor sale intens colorate, cu nuanțe variind de la roșu, purpuriu și roz, până la alb, galben, portocaliu sau auriu. Ce este bine de știut este faptul că planta înflorește doar dacă nu este mutată timp de câteva luni din locul obișnuit, de aici și denumirea mai puțin obișnuită de “Nu mă deranja”.

4. Clivia – Crinul iernii

Impresionantă datorită florilor sale puternic colorate în portocaliu, Clivia este o plantă de apartament cu flori similare cu o trompetă care apar la mijlocul iernii. Acest crin cu flori minunate are nevoie de lumină pentru a se dezvolta sănătos, dar de temperaturi ceva mai reduse, între 10 și maxim 20 de grade.

5. Violeta africană

Înflorește pe tot parcursul anului, însă iarna este momentul ei de glorie. Despre violeta africană este vorba, o plantă de ghiveci deloc pretențioasă și ușor de îngrijit, chiar de către începători. Temperatura ideală de creștere este între 19 și 26 de grade Celsius, dar chiar dacă iubește lumina nu trebuie lăsată direct în bataia razelor soarelui, în spatele unei perdele simțindu-se minunat.

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!

preloader