5 reguli pentru servirea cafelei când ai invitați acasă

5 reguli pentru servirea cafelei când ai invitați acasă

18 martie, 2022

Invitarea unui prieten la cafea acasă sau servirea cafelei oaspeților după ce ați luat masa este una dintre cele mai frecvente modalități de a purta o conversație și de a petrece timp plăcut împreună. Chiar dacă vorbim de servirea cafelei în propria casă, pentru a face o impresie bună invitaților tăi, trebuie să urmezi câteva reguli de etichetă pentru a fi o gazdă bună.

Dincolo de calitatea băuturii, modul de prezentare arată că ești o gazdă bună și va crea o atmosferă specială, pe care cu toții o apreciem când mergem într-o cafenea.

servirea cafelei

1. Ține cont de preferințele invitaților

Pentru că vorbim de servirea cafelei acasă, între prieteni, atunci probabil că știi deja ce preferințe au invitații tăi. Este esențial să îți amintești ce preferințe de caea au prietenii sau membrii familiei care vin la tine la cafea. Unii vor dori să bea espresso, alții vor prefera cafeaua la ibric. Atunci când îi inviți în casa ta, e bine să știi ce ar dori să bea fiecare, înainte de a te apuca de prepararea cafelei. Dacă vei ține cont de preferințele invitaților, cu siguranță momentul va fi unul foarte apreciat.

2. Alege locul potrivit pentru a servi cafeaua

Anotimpul probabil că își va spune cuvântul deoarece dacă este cald probabil veți dori să beți cafeaua pe terasă sau balcon, altfel livingul e locul preferat de cei mai mulți. Înainte de venirea invitaților, fă ordine și curățenie în living și pregătește masuța de cafea. Dacă prietenii care vin în vizită au copii mici, probabil că servitul cafelei în bucătărie sau la o masă tip bar va fi o opțiune mai bună, pentru a preveni accidentele și petele pe covor.

3. Pregătește ceșcuțele cu farfurii de cafea

În principiu, există trei tipuri de cești de cafea, în funcție de tipul de băutură servită. Espresso se servește în cești mici, dar poți folosi și cești medii atunci când vobim de un mediu familial. Cănile de dimensiuni mari sunt potrivite pentru cafeaua americano și pentru mic dejun. De asemenea, ceștile din porțelan simple sunt considerate cele mai elegante, însă într-un mediu non-formal cum sunt întâlnirile între prieteni sunt potrivite și ceștile colorate sau cu modele. Nu uita bineînțeles de farfurioare.

4. Acordă atenție tacâmurilor și accesoriilor adiacente

Când servești cafeaua, este important să știi că sunt indicate doar tacâmurile mici, cele folosite pentru desert. De asemenea, pe tava pe care pui ceștile de cafea alege un recipient pentru lapte și un vas de zahăr potrivite. Șervețelele de hârtie sau textile sunt de asemenea obligatorii.

5. Nu uita de o farfurioară cu dulciuri

Pentru a vă surprinde invitații la cafea, o farfurioară cu dulciuri este mai mult decât potrivită. Bomboanele cu ciocolată sau fursecurile se potrivesc de minune cu cafeaua.

Servirea cafelei cu prietenii este un moment perfect de relaxare, cu mirosul ei deosebit și aroma unică. Dacă te pregătești pentru oaspeți și ai nevoie de servicii de curățenie, apelează la Ajusto.ro!

preloader