5 Sfaturi Ajusto: 5 metode rapide de a scăpa de furnicile din casă

25 mai, 2021

Încălzirea vremii vine cu problemele specifice creșterii temperaturii. Primăvara și vara sunt perioadele când furnicile apar în interiorul locuințelor. Chiar dacă furnicile nu provoacă pagube, devin foarte deranjante pentru oameni, întrucât apar pe podea, în sertarele cu alimente din bucătărie, la colţurile ferestrelor, inclusiv în covoare.

Dacă ai început să observi furnici în interiorul locuinței, cel mai bine ar fi să iei măsuri rapid pentru a preveni o adevărată invazie. Iată așadar ce poți face pentru a scăpa rapid de furnici:

cum elimini furnicile din casa

1. Acoperă găurile din casă

Furnicile pot pătrunde foarte ușor în casă prin locurile neizolate eficient, așa că una dintre soluțiile eficiente pentru a preveni apariția lor este să acoperi cât mai bine găurile care le permit să se strecoare cu ușurință. Poți folosi silicon sau orice alt material care izolează eficient găurile din locuință.

2. Curăță zilnic

Furnicile apar acolo unde găsesc firimituri și resturi de mâncare, mai ales dulciuri. O casă curată este prima apărare împotriva acestor mici insecte. Curăță firimiturile de fiecare dată, curăţaţi masa imediat după ce mâncaţi, duceţi gunoiul cât mai des și nu lăsați alimente dulci descoperite. Toate acestea sunt adevărate surse de hrană pentru furnici. Dacă observi furnici în zona bolului cu mâncare al animalului de companie, stropește în jurul acestuia cu oțet amestecat cu apă pentru a împiedica prezența furnicilor.

Curățenia generală a casei este foarte importantă pentru a preveni apariția furnicilor.

3. Presară scorțișoară în crăpături

Scorțișoara este un condiment care reușește să țină furnicile la distanță de casă și bucătărie datorită mirosului său specific. De asemenea, uleiul esențial de scorțișoară poate fi folosit ca insecticid natural pentru a scăpa de furnici. Adaugă un sfert sau o jumătate de linguriță de scorțisoară într-o cană cu apă, înmoaie o dischetă de bumbac în soluție și apoi umezește zonele unde apar de obicei furnicile. Repetă această procedură o dată pe zi, până când vei scăpa definitiv de ele.

4. Folosește capcane pentru furnici

Acidul boric este o substanță care te va ajuta să elimini furnicile din interiorul casei. Combină cantități egale de acid boric și zahăr. Diluează amestecul cu apă și picură-l pe traseele furnicilor și în crăpăturile de unde apar. Furnicile vor duce momeala pe granulele de zahăr în cuib, iar ele şi toate celelalte furnici care intră în contact cu amestecul cu acird boric vor fi ucise. Ca rezultat, vor distruge întreaga colonie. Este nevoie doar să reînnoiți constant momeala.

5. Distruge mușuroaiele din curte

Mușuroaiele de furnici din curte sunt o sursă de invazie și în interiorul locuinței. Dacă observi furnici într-o anumită zonă, cum ar fi de-a lungul trotuarului, tratează zona cu un insecticid pentru exterior. Pulverizează soluția dimineața devreme sau după-amiaza târziu, atunci când furnicile sunt cele mai active și astfel vei opri construirea moviliţelor.

preloader