5 Sfaturi Ajusto: Cele mai eficiente sfaturi pentru a evita decolorarea hainelor

5 Sfaturi Ajusto: Cele mai eficiente sfaturi pentru a evita decolorarea hainelor

31 mai, 2022

Orice persoană are haine preferate și își dorește să le poarte cât mai mult timp în cea mai bună formă. Pentru a preveni decolorarea hainelor de culoare închisă, este bine de știut ce putem face atunci când le băgăm în mașina de spălat. Există mai multe metode și trucuri descoperite de gospodine de-a lungul timpului.

Îți prezentăm cele mai eficiente 5 sfaturi pentru a evita decolorarea hainelor când folosești mașina de spălat:

decolorarea hainelor

1. Spală cu apă rece

Una dintre regulile pe care le cunoaște oricine folosește o mașină de spălat este că temperatura ridicată curăță în profunzime și dezinfectează. Acest beneficiu vine cu dezavantajul că decolorează hainele închise.
Pentru că detergenții din ziua de azi sunt foarte eficienți și pentru că spălatul la mașină este foarte eficient, folosește apă rece sau la o temperatură mică. 25 sau 30 de grade C sunt suficiente pentru a dizolva mizeria, praful, petele de sânge sau mirosul de transpirație.

2. Întoarce hainele pe dos

Procesul de spalare a hainelor este destul de agresiv. Forța de frecare și rotațiile din timpul spălării și uscării afectează culoarea din țesătură. Pentru a mai minimiza din impact și pentru a preveni decolorarea hainelor este să le întorci pe dos în timpul spălării.

3. Folosește detergentul potrivit

Alege detergenţi de bună calitate şi speciali pentru fiecare tip de haină în parte. Există detergenţi pentru haine albe, colorate şi negre. De asemenea, hainele colorate nu se spală niciodată cu clor sau cu detergenți foarte puternici. Pentru a împrospăta nuanța hainelor negre poţi folosi cu încredere detergent special.

4. Selectează programul de spălare potrivit

Pentru a preveni decolorarea hainelor, folosește un ciclu de spălare de scurtă durată. Hainele negre sunt foarte sensibile și un program îndelungat de spălare poate cauza pierderea intensității culorii. De asemenea, nu spăla hainele de culoare neagră prea des.

5. Folosește soluții care păstrează culoarea hainelor

Atunci când speli haine închise la culoare, mai ales negre, unele dintre ele pot pierde din vopsea și se pot decolora. Pe lângă folosirea unui detergent lichid special pentru haine negre sau închise la culoare, mai poți apela la diferite metode naturale care împrospătează culoarea rufelor:

  • Adaugă o cana de oțet de vin distilat, în etapa de clătire a rufelor, direct în mașina de spălat.
  • Adaugă 125 grame de sare de masă, direct în mașina de spălat, lângă hainele de culoare neagră. Aceasta nu trebuie pusă în locul pentru detergent.
  • Adaugă 125 grame de bicarbonat de sodiu în cuva mașinii de spălat, peste hainele negre și spală-le în mod normal.

Folosirea programelor incorect și nerespectarea regulilor de spălare a hainelor sunt doar două dintre greșelile frecvente care pot distruge mașina de spălat rufe mai repede decât te-ai aștepta.

 

preloader