5 Sfaturi Ajusto: Cum elimini mirosul de animale din casă

5 Sfaturi Ajusto: Cum elimini mirosul de animale din casă

18 februarie, 2022

Fiecare casă are un miros distinctiv. Acesta este dat în mare parte de mirosurile personale ale celor care locuiesc în ea, de animalele de companie, de obiceiurile culinare și stilul de viață. Mirosurile neplăcute dintr-un cămin nu înseamnă lipsa igienei, ci pot să apară din motive diverse.

Dacă mirosurile pregnante sunt date de animalele de companie, există soluții și metode care te ajută să elimini complet și într-un timp scurt mirosurile neplăcute din locuință:

cum elimini mirosul animale

1. Identifică sursa mirosului

Orice miros neplăcit are o sursă care trebuie depistată. Animalele de companie sunt generatoare de astfel de miresme, așa că verificarea accesoriilor și vaselor pe care acestea le folosesc ar putea să-ți ofere indicii despre cum poți scăpa de miros. De exemplu, animalele pui sau cele în vârstă pot face pipi sau vomita în locuri pe care nu le observi imediat. Pe scurt, pentru a combate corespunzător mirosul neplăcut trebuie să indentifici sursa, respectiv cauzele mirosului urât din casă. Ia în calcul comportamentul și modul de îngrijire al animalelor de companie.

2. Fă curățenie în mod regulat

Dacă până să ai un animal de companie puteai să mai amâni curățenia, odată ce ai un prieten necuvântător nu mai poți. Spală zilnic bolurile din care se hrănește și bea apă, cu detergent de vase pentru a îndepărta orice urmă de grăsime. Curăță periodic locul în care acesta doarme, schimbă așternutul dacă este un animal care stă în cușcă. De asemenea, aspiră cât mai des firele de păr de la animalul tau de companie, iar dacă vorbim de un câine și ai posibilitatea, învață-l să nu se urce în canepea sau pat, ci obișnuiește-l de la bun început să stea pe podea într-un coșuleț special.

3. Aerisește în fiecare zi

Mirosul de animale din casă este o sursă de disconfort. Pe lângă curățenia corespunzătoare, este foarte important să aerisești și să ventilezi cât mai mult întreaga locuință mai ales atunci când ai animale de companie. Păstrează mâncarea în recipiente ermetic închise și pune în bol doar atât cât este necesar. Se știe că mirosul bobițelor pentru câini sau pisici este mai puternic și neplăcut.

4. Spală animalul de companie

Dacă ai pentru prima dată un animal de companie pe care îl ții în casă, medicul veterinar îți va oferi toate informațiile necesare cu privire la îngrijirea corespunzătoare. Spre exemplu, dacă ai un câine, trebuie să îi speli pernuțele de la lăbuțe pentru că transpiră foarte tare în acea zonă, trebuie să îi cureți urechile, precum și dinții. Respirația anumitor rase de câini este foarte neplăcută deci ține cont și de acest aspect.
De aceea este bine să ai în vedere rasa animalului de companie precum și mediul în care petrece timpul.

5. Apelează periodic la o curățare profesională pentru canapele și covoare

Dacă ai un câine sau o pisică probabil aceștia petrec mult timp pe covor sau canapea, așadar micile accidente sunt imposibil de evitat. Pentru a preveni mirosurile neplăcute din casă, apelează periodic la o curățare profesională a canapelei, covoarelor sau saltelelor de pat, pentru că doar așa vei beneficia de o curățare adecvată și eliminarea completă a mirosurilor urâte.