5 Sfaturi Ajusto: Cum întreții corect salteaua de pat

19 august, 2021

Petrecem mai bine de 8 ore pe noapte în pat și uneori chiar și în timpul zilei mai stăm pentru a citi sau a ne uita relaxați la un film. Este mai mult decât clar că este important să trăim într-un mediu curat, cu o saltea impecabilă, fara praf, mucegai, acarieni sau bacterii, pentru a ne bucura de un somn odihnitor, dar mai ales, fără consecințe neplăcute pentru sănătate.

Tocmai de aceea întreținerea corectă a saltelei de pat este esențială pentru o viață sănătoasă, iată așadar ce trebuie să faci pentru a te bucura de ea cât mai mult timp:

intretinere saltea de pat

1. Aspiră salteaua periodic

Acarienii sunt una dintre marile probleme ale saltelelor de pat, deoarece se știe că trăiesc în praful din casă și se hrănesc cu celule de piele descuamate și ciuperci microscopice. Tocmai de aceea, primul pas este să aspiri periodic salteaua de pat. Insistă asupra locurilor în care s-a depus praful și încearcă să nu ratezi niciun loc în care s-ar fi putut strecura ceva. Acordă o atenție sporită cusăturilor, în special celor care s-au desprins de-a lungul vremii. Întoarce-o pe toate fețele și aspir-o, inclusiv pe laterale.

2. Alege lenjerii de pat din țesături naturale

Pentru a avea o saltea de pat curată, important este să ai grijă de lenjeria de pat care o acoperă. Aceasta trebuie spălată la temperaturi de 60 de grade Celsius pentru a te asigura că acarienii și germenii sunt distruși. De asemenea, alegerea țesăturii potrivite este importantă deoarece trebuie să alegi un material care ”respiră”, adică oferă o bună circulație a aerului prin țesătură.
Lenjeriile din materiale naturale sunt superioare celor din materiale sintetice. Printre cele mai utilizate materiale naturale la fabricarea lenjeriilor de pat se numără: bumbacul, mătasea, inul și bambusul.

3. Igienizează salteaua

Acarienii, asemeni bacteriilor, în ciuda rezistenței la tot felul de tratamente chimice, au un punct slab: temperaturile ridicate. O curățare a saltelei cu aburi este o soluție 100% sigură și naturală prin care scapi de acarieni rapid și eficient.

ajusto.ro te ajută cu servicii profesionale de curățare a saltelei de pat, datorită utilzării aparatelor profesionale, cu metoda de injecție-extracție de detergent care curăță în profunzime țesătura și materialul din care este confecționata salteaua.

4. Aerisește salteaua

Pentru a prelungi durata de viață a saltelei tale de pat, aerisește-o periodic. Atunci când aeriseşti salteaua, scoate lenjeria de pe pat, pentru a evita formarea mirosului urât și a mucegaiului. Deschide fereastra pentru a permite ventilarea aerului și lasă salteaua câteva ore să se aerisească, bineînțeles dacă vremea de afară permite. Repetarea procesului la fiecare patru până la şase luni, va ajuta ca salteaua să nu acumuleze mirosuri.

5. Întoarce salteaua din când în când

Una dintre regulile de bază pentru întreţinerea saltelei este cea legată de întoarcerea periodică de pe o parte pe cealaltă. Pentru a preveni uzarea doar pe o parte a saltelei, se recomandă rotirea acesteia la fiecare 3 luni, astfel încât partea de la capatul patului să ajunga la picioare şi o dată la 6 luni, întoarcerea saltelei de pe o faţă pe alta, astfel încât partea de dedesubt să se afle deasupra. Acest lucru este valabil pentru salteaua cu faţă dublă.

preloader