5 Sfaturi Ajusto: Cum parfumezi casa în mod natural

12 martie, 2021

Mirosul casei este primul lucru pe care o persoană îl simte când trece pragul. Este un fel de carte de vizită nescrisă care face o impresie bună sau din contră, una mai puțin plăcută. Însă, și pentru noi cei care locuim într-o casă, mirosul acesteia contribuie la o stare de spirit mai bună. Cu alte cuvinte, un miros proaspăt, parfumat, în casă este esențial pentru a te simți bine și într-un final pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Prin urmare, este foarte important ca locuința ta să emane o atmosferă plăcută, așadar un aer proaspat, cu miros placut, este esential. Parfumurile ambientale, oricât de eficiente ar fi, îți pot afecta sanatatea mai ales dacă suferi de alergii sau probleme respiratorii. Îți dezvăluim 5 trucuri simple și eficiente pentru neutralizarea mirosurilor și pentru parfumarea casei într-un mod natural:

5 Sfaturi Ajusto: Cum parfumezi casa în mod natural

1. Plante de interior

Nu întâmplător sunt numite fabricile de oxigen din interiorul casei, o serie de plante au rolul de a purifica aerul din spatiile interioare. Iedera se află în fruntea clasamentului, datorită calităților deosebite de filtrare a aerului, îndepărtând benzenul și formaldehidele, substanțe emanate de vopsele și de produsele de curățat, dar și de cerneală, material plastic sau fum de țigară. De asemenea, pentru a avea un aer plăcut în interiorul casei, poți cultiva în ghivece mai multe plante aromatice, în funcție de ceea ce preferi. Poți alege dintre lavandă, busuioc, mentă sau zambile sau narcise.

2. Odorizant de cameră hand made

Uneori poate fi dificil să găsești odorizantul potrivit gustului tău, iar dacă preferi un produs exclusiv din produse naturale, cu atât e mai greu. O soluție rapidă de a împrospăta ambientul unei camere este să fierbi în puțină apă, câteva batoane de scoțișoară, cuișoare sau vanilie, astfel mirosul plăcut parfumat se va împrăștia prin cameră. De asemenea, dacă preferi ceva mai fresh, poți prepara un odorizant hand made din felii de lămâie pe care să le fierbi în apă. Când apa a dat în clocot, pune feliile de lămâie, lavanda și menta. Ia vasul de pe foc și pune un capac, timp în care lași totul la macerat câteva minute. Apoi, toarnă compoziția în mai multe recipiente și pune-le în diverse locuri din casă. Poți proceda în același fel și cu amestecuri de muguri de pin/crenguțe de brad, rozmarin, portocală sau batoane de vanilie.

3. Lumânări parfumate

Mirosul pe care îl emană aceste lumânări este unul deosebit, motiv pentru care se folosește adesea în aromoterapie. Pe langă efectul vizual special, intim și confortabil, de fiecare dată când le aprinzi un miros plăcut se va împrăștia în casă. De asemenea, lumânările cu lavandă sunt excelente pentru a diminua starea de agitație, cele cu aromă de mentă sunt recomandate pentru a scăpa de durerile de cap, iar cele cu iasomie înlătură stresul.

4. Ulei esențial

Prospețimea naturală a uleiurilor esențiale încântă simțurile, oferind o senzație fresh, florală sau fructată. Atunci când îți dorești să împrospătezi aerul casei, să te relaxezi, să îți schimbi dispoziția, folosește uleiurile de aromoterapie. Au un efect imediat, mai ales dacă folosești un aromatizor ceramic de ulei pentru aromoterapie cu lumânări-pastile sau unul electric.

5. Cojile de la citrice

Portocale, lămâi, lime, mandarine, grapefruit sau clementine, nu contează care sunt preferatele tale, ideea este să nu arunci imediat cojile citricelor. Păstrează-le pe un platou și lasă-le să se usuce. În tot acest proces de uscare, vor emana un miros foarte plăcut în cameră.

Pentru a menține un miros proaspăt și îmbietor în locuința ta, este foarte important să aerisești corect casa, dar mai ales să menții curățenia casei. Dacă ai nevoie de ajutor în treburile casei, apelează la serviciile de curățenie profesională ajusto.ro.