5 Sfaturi Ajusto: Cum poți folosi uleiul de măsline la curățenia casei

5 Sfaturi Ajusto: Cum poți folosi uleiul de măsline la curățenia casei

29 decembrie, 2021

Uleiul de măsline nu lipseşte din bucătăria pasionaților de preparate mediteraneene și alimentație sănătoasă, dar nici din trusa de curățenie a gospondinelor cu experiență. Pe lângă beneficiile oferite pentru sănătate, poate să îţi ofere numeroase avantaje pentru a menţine o curăţenie exemplară în casă.

Iată 5 moduri de a folosi uleiul de măsline la curățenia casei:

ulei de masline curatenia casei

1. Lustruirea mobilierului din lemn

Mobilierul din lemn poate îți da multe bătăi de cap când vine vorba de curățarea și lustruirea lui. Dacă simți că mobila nu mai are celași luciu ca altădată, unul dintre cele mai bune trucuri este să ștergi mobila cu câteva picături de ulei de măsline. După ce ai îndepărtat praful, cu o lavetă de bumbac pe care ai picurat puțin ulei de măsline șterge mobila, insistând în zonele unde există zgârieturi. Acest truc este de folos și pentru parchetul din lemn. Pe lângă efectul de luciu, uleiul hrănește fibra lemnului deteriorat.

2. Protejarea mobilierului din răchită

Mobilierul din răchită împletită și ratan este foarte apreciat pentru terase, balcon sau grădină. Cu toate că sunt materiale naturale și destul de durabile, ele pot totuși crăpa sau își pot pierde culoarea din cauza epunerii prelungite la soare și intemperii.
Aplică uleiul de măsline cu ajutorul unei burete pe mobilierul din ratan sau răchită și astfel materialul va fi protejat și mult mai rezistent. Pe lângă faptul că îi va da un luciu frumos, îi va intensifica și culoarea.

3. Protejează canapeaua și fotoliile din piele

Canapeaua și fotoliile din piele sau scaunele de birou sau de mașină care și-au pierdut în timp strălucirea și au acel aspect deshidratat pot fi șterse cu ulei de măsline. Imbibă foarte puțin o lavetă din bumbac în ulei și șterge în sensul acelor de ceasornic toate obiectele din piele. Vei observa că zgârieturile firave și aspectul învechit vor dispărea ca prin minune.

4. Dezlipești etichetele de pe borcane

Dacă nu eşti fana etichetelor pe borcane și recipiente din sticle atunci poţi să foloseşti uleiul de măsline pentru a dezlipi acele hârtii. Tot ce trebuie să faci este să umezești bine eticheta cu ulei de măsline şi să laşi să acţioneze timp de 15-20 de minute. Eticheta se va scoate fără să lase acele urme inestetice care rămân de obicei după spălarea obișnuită cu apa și detergent de vase.

5. Redă luciul obiectelor din inox

De asemenea, un truc foarte bun de care te poți folosi cu ajutorul uleiului de măsline este lustruirea obiectelor din inox sau bijuteriilor din argint. Trecera timpului și utilizarea frecventă își pune amprenta asupra obiectelor de inox sau argint, acestea se matifiază și își pierd strălucirea.

Toate aceste utilizări ale uleiului de măsline sunt trucuri vechi dar care au demonstrat că funcţionează foarte bine.

preloader