5 Sfaturi Ajusto: Cum să aduci energia pozitivă în casa ta

28 mai, 2021

Casa noastră ar trebui să fie locul pe care îl iubim cel mai mult, locul de unde ne luăm energia și unde ne întoarcem cu plăcere după fiecare zi de muncă. Dacă simți că propria casă și-a pierdut din energia de altădată, dacă vrei să dai mai multă viață spațiului tău de locuit, să creezi un mediu fericit, sănătos și primitor, atunci probabil este nevoie să faci câteva mici schimbări.

Noi trăim în armonie cu mediul nostru și suntem influențați de locul în care trăim, cu atât mai mult de propria casă. Dacă simți că este momentul să aduci mai multă energie pozitivă în propria casă, iată 5 metode de care este bine să ții cont:

cum aduci energia pozitiva in casa ta

1. Pune accent pe lumina naturală

Pare un sfat atât de simplu, dar este extrem de important. Lumina naturală a soarelui stimulează producția de vitamina D, care ridică starea de spirit și îi face pe oameni să se simtă mai fericiți aproape instantaneu. În plus, s-a dovedit că petrecerea mai multor ore la lumina naturală a soarelui poate ajuta chiar la ameliorarea simptomelor depresive.

Pentru a valorifica puterile pozitive ale razelor solare, deschide jaluzelele și trage perdelele pentru a permite luminii naturale să intre în fiecare cameră. Curățarea geamurilor și îndepărtarea micilor obstacole care blochează lumina pot contribui, de asemenea, la aducerea energiei pozitive deoarece vor face camera să fie mai luminată.

2. Păstrează ordinea

Dezordinea provoacă stres și nimic nu distruge energia pozitivă la fel ca stresul. Pe lângă faptul că este neplăcut de trăit într-o casă aglomerată, unde lucrurile sunt puse peste tot, dezordinea poate fi adesea neproductivă și chiar periculoasă, mai ales când este vorba de copii mici. Eliberarea unei camere te ajută să ai o stare de spriti mai bună și chiar să lași energia bună să circule, conform principiilor de viață Feng Shui.

Chiar și un pas simplu, cum ar fi ordonarea unui singur sertar în bucătărie sau dormitor, poate avea un efect profund asupra pozitivității unei camere sau a unui spațiu. Asigură-te că zonele utilizate în mod obișnuit, cum ar fi masa de bucătărie, noptierele, măsuța de cafea și blatul de bucătărie, rămân curate și libere de aglomerație și înlocuiește aglomerația cu o vază cu flori sau fotografii de familie.
De asemenea, principiile Feng Shui pun mare accent pe igiena casei, asa că nu uita de curățenia generală a casei.

3. Decorează cu flori

Încorporarea plantelor într-o casă oferă zeci de avantaje. Pe lângă îmbunătățirea calității aerului, înfrumusețarea unui spațiu și adăugarea de personalitate unei zone din casă, plantele de apartament și florile tăiate proaspăt s-au dovedit a îmbunătăți emoțiile și stările mentale ale persoanelor bolnave. Se spune că plantele de interior precum bambusul, feriga sau ficusul sporesc vitalitatea casei.
Dacă nu ești o persoană pasionată de grădinărit sau nu ai foarte mult timp pentru îngrijirea lor, optează pentru plante ușor de întreținut, cum ar fi suculente sau ferigile și aranjează-le prin toată casa, la ferestre însorite sau la umbră, în funcție de ceea ce au nevoie. Pentru a încorpora și mai multă frumusețe, optează pentru plante care înfloresc, precum crini sau orhideele. De fiecare dată când ai ocazia cumpără flori de sezon și pune-le în vază în camera de zi, unde petreci cel mai mult timp.

4. Deschide ferestrele

Majoritatea oamenilor știu că petrecerea timpului în aer liber oferă beneficii, cum ar fi reducerea anxietății redusă și creșterea endorfinelor, hormonii fericirii. Starea de bine pe care o simți în casa ta depinde enorm de fluxurile energetice, conform tradiției chineze. Feng Shui se traduce prin „vant și apă”, așadar este evidentă importanța aerului curat, care trebuie să circule prin încăperi. Din fericire, este ușor să faci următorul lucru cel mai bun. Cât de des posibil, aruncați ferestrele deschise pentru a lăsa aer proaspăt în casă.

5. Creează un colț de relaxare

Adăugarea unui obiect care amintește de relaxare, de vacanță, de stare de bine, într-o cameră poate face imediat ca zona să se simtă mai vie și, din fericire, este una dintre cele mai ușoare schimbări pe care o poate face o persoană. Așezați câteva perne colorate pe canapea sau poziționează un fotoliu accent într-un colț al livingului pentru a-l transforma în zona de citit. De asemenea, o modalitate de a obține o stare de relaxare este instalarea unui hamac chiar în interiorul casei, fie în zona de living, fie pe balcon.

preloader