5 Sfaturi Ajusto: Cum ții păianjenii departe de casa ta

5 Sfaturi Ajusto: Cum ții păianjenii departe de casa ta

12 august, 2022

Păianjenii sunt insecte extrem de neplăcute și să-i ai în interiorul casei tale poate fi deranjant și înfricoșător. Păianjenii pot fi periculoși, mai ales dacă se întâmplă să locuiești într-o zonă care locuiește păianjeni periculoși, iar mușcăturile lor pot fi extrem de dureroase.

Ținerea păianjenilor departe de casa și familia ta ar trebui să fie prima ta prioritate când vine vorba de curățenia casei. Pentru a îndepărta păianjenii din casă, există diverse tehnici și măsuri de precauție pe care le puteți încerca:

cum indepartezi paianjenii

1. Ține în casă plante care resping păianjenii

Lavanda, menta, eucaliptul și citronella sunt toate plante cu mirosuri puternice pe care păianjenii nu le plac. Adăugarea acestor plante pe tasa casei și în interior poate ajuta la descurajarea păianjenilor să construiască pânze.

Dacă nu ai posibilitatea să crești aceste plante, folosește uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de mentă, lavandă sau uleiul de arbore de ceai. Pur și simplu, adaugă câteva picături în zonele unde observi că păianjenii obișnuiesc să-și construiască pânza.

2. Îndepărtează periodic pânzele

Păianjenii își folosesc pânzele lipicioase pentru a-și prinde prada și se hrănesc cu insecte. Îndepărtarea constantă a noilor pânze de păianjen este o metodă naturală, de a ține păianjenii departe de casă și balcon.

Păianjenii frecventează în special zonele prăfuite. Menținerea casei curate și ordonate va face casa mai puțin primitoare pentru micile insecte. Curățenia casei regulată și aspirarea va împiedica orice insectă să se simtă…ca acasă.

3. Folosește un repelent natural

Foloseste un spray repelent natural făcut cu ingrediente din propria bucătărie. Unele mirosuri puternice, cum ar fi citricele și oțetul, pot descuraja păianjenii să-și formeze cuibul. Pentru a face un repelent natural pentru păianjeni, amestecă în părți egale apă și suc de lămâie sau oțet alb într-o sticlă mică cu pulverizator.

Când utilizezi aceste substanțe repelente în casă și curte, pulverizează întotdeauna ghivecele plantelor, partea de dedesubt a scaunelor și mesei etc. Evită să pulverizezi repelentul direct pe flori și frunze, deoarece le împiedica creșterea sănătoasă.

4. Presară în colțuri pământ de diatomee

Mulți oameni nu știu prea multe despre pământul de diatomee (DE). Pământul de diatomee este format din rămășițe fosilizate ale unui anumit tip de alge numite diatomee, a căror înveliș exterior este făcut din silice. Scheletele de diatomee sunt găsite și colectate în sedimentele de pe fundul râurilor, lacurilor și oceanelor.

Această pulbere albă nu este doar ieftină și eficientă, ci este non-toxică, ceea ce o face o alegere excelentă pentru a respinge păianjenii atunci când aveți animale de companie sau copii. Siliciul din DE, practic, absoarbe toată umezeala din dăunători, determinându-i să se deshidrateze. Pur și simplu preasră această pulbere jurul zonelor în care observați păianjeni.

5. Verifică posibile găuri către exterior

Cel mai bun mod de a scăpa de păianjeni este să-i ții afară. Asigură-te că interiorul casei este închis corespunzător și nu există găuri sau crăpături. Verifică marginea ușii și pervazurile ferestrelor pentru a te asigura că nu există suficient spațiu pentru a putea trece. Orice fisură către exterior trebuie sigilată.

preloader