5 Sfaturi Ajusto: Soluții pentru a scăpa de mirosul urât din baie

3 decembrie, 2021

Mirosul de canalizare din baie poate fi uneori atât de neplăcut încât să-ți fie imposibil să folosești baia. Mirosul de canalizare din baia ta poate fi eliminat folosind mai multe metode, cu soluții pe care le poți face chiar tu sau folosind produse din comerț.

mirosul urat din baie
1. Pune apă în sifonul din pardoseală

În cele mai multe cazuri, una dintre principalele cauze ale mirosului urât din baie, este sifonul de pardoseală. Acest dispozitiv servește pentru a neutraliza mirosurile de canalizare și pentru a le împiedica să ajungă în inteior. Daca apa din sifon se evaporă, elimină protecția principală împotriva mirosului urat, acesta făcându-și simțită prezența. Așadar, periodic nu uita să torni apă în sifon astfel încât să creezi o protecție pentru pătrunderea mirosului de la canalizare.

2. Sigilează conductele

Este posibil ca mirosul neplăcut din baie să fie cauzat de conductele de baie care nu sunt sigilate corespunzător. În această situație, se produc gaze în sistemul de canalizare. Soluția la această problemă este de sigilarea cu chit sau bandă specială pentru izolat.

3. Desfundă țevile

Conductele vechi duc la apariția bacteriilor care cauzează mirosuri neplăcute în țevi. Apa stagnată și deșeurile formează straturi care înfundă țevile și generează mirosul neplăcut de canalizare. Scurgerile căzilor de baie sau ale chiuvetelor pot să fie înfundate, mai ales pentru că acolo se adună diferite sedimente de la geluri de duș, săpunuri, piele moartă sau fire de păr. Trebuie neapărat să te asiguri că scurgerile sunt curățate de multe ori pentru a nu exista probleme.

Pentru a face acest lucru, poți apela la soluții de desfundare a țevilor pe care le găsești în magazine sau poți pregăti chiar tu o soluție naturală. Pentru a desfunda țevile poți prepara o soluție folosind 100 g de bicarbonat de sodiu, 200 ml de oțet alb și 500 de ml de apă fierbinte. Pune apa fierbinte, adaugă adaugă oțetul, amestecând foarte bine. Începe prin a turna bicarbonatul pe țeava de scurgere, iar, ulterior, soluția din oțet și apă.

4. Creează un sistem de ventilare a băii

Indiferent de mărimea băii, lipsa unei ferestre duce la apariția umidității, care trebuie eliminată pentru a nu duce la probleme adiționale, cum este mirosul urât. Ventilația slabă a băii fără ferestre care nu permite trecerea corespunzatoare a aerului, pot fi responsabile pentru mirosul urât.

În cazul băilor fără ferestre de la bloc, trebuie să știi că acestea comunică cu exteriorul clădirii prin intermediul ghenei de aerisire. Acesta este un canal de ventilare pentru toate apartamentele de pe un tronson, care pornește din subsol și se termină pe acoperiș. Această ghenă asigură o circulație naturală a aerului de jos în sus. Există posibilitatea ca mirosul să fie cauzat de obturarea ghenei, în acest caz fiind nevoie de instalarea unui ventilator special pentru baie.

5. Folosește odorizante de toaletă

În cazul în care ai ținut cont de toate aspectele de mai sus, înseamnă că baia ta are nevoie de o curățare temeinică și de folosirea unor ordorizante care să parfumeze interiorul. Un odorizant de aer ajută la menținerea unui aer plăcut și îți oferă siguranța că baia miroase mereu proaspătă și curată.

mirosul urat din baie