5 Sfaturi Ajusto: Soluții preparate în casă cu care poți desfunda țevile

11 februarie, 2021

Resturile alimentare depuse pe țevile de scurgere reprezintă cea mai des întâlnită cauză a înfundării chiuvetei de bucătărie, însă nu este singura. Acest lucru se întâmplă de obicei din cauza grăsimilor care se depun pe racordul de evacuare sau țeava de scurgere atunci când spălăm vasele. Și la baie se poate întâmpla exact același lucru, din cauza detergenților și a produselor cosmetice folosite. Aceste reziduri acumulate pe țevile de scurgere sunt și sursa mirosului neplăcut din bucătărie.

Soluțiile pentru desfundarea țevilor, preparate în casă, sunt simplu de făcut, prietenoase cu mediul și la fel de eficiente precum cele cumpărate din magazin. Iată ce soluții de desfundat țevile poți prepara cu ingrediente pe care cel mai probabil le ai deja în casă:

solutii desfundat tevi

1. Bicarbonat de sodiu și oțet

Cea mai cunoscută metodă de desfundat o țeavă înfundată este soluția preparată din bicarbonat de sodiu și oțet. Toarnă o cană de apă fierbinte în chiuvetă, după care pune o lingură două de bicarbonat de sodiu. Lasă-l câteva minute să acționeze, apoi toarnă o cană de oțet. Lasă din nou câteva minute să se producă spuma, iar apoi toarnă o cană de apă fierbinte.

Bicarbonatul de sodiu și apa fierbinte ajută la desprinderea grăsimilor rămase pe țevi, iar reacția explozivă care are loc ajută la îndepărtarea mizeriei care înfundă țeava. Apoi toarnă la sfârșit, o cană de apă clocotită pentru a curăța totul. Nu amesteca bicarbonatul și oțetul împreună, toarnă-le separat și așteaptă să acționeze. Tocmai mica explozie ce se produce la amestecarea lor ajută la desprinderea mizeriei depuse.

2. Bicarbonat de sodiu și suc cu acid

În cazul în care nu ai oțet, bicarbonatul de sodiu poate fi amestecat cu o băutură răcoritoare de tip cola. Efectul va fi același, de asemenea nu uita să torni apă clocotită la final. Soluția obținută va curăța scurgerea și va elimina chiar și mirosul neplăcut.

3. Apă fierbinte și detergent de vase

Fie te confrunți cu o chiuvetă înfundată, fie vrei să cureți preventiv țevile pentru a evita înfundarea lor, o soluție la îndemână o reprezintă apa fierbinte. O cratiță de apă clocotită te scapă de grăsimile uscate și întărite, acumulate pe țevile de canalizare. Ai grijă însă ca apa să nu fie chiar clocotită, chiar dacă eficiența este mai mare, deoarece poate strica inelele de etanșare.

4. Borax și zeamă de lămâie

Dacă ți s-a înfundat chiuveta sau scurgerea din pardoseală din cauza resturilor alimentare, șamponului, firelor de păr sau altor impurități și nu ai la îndemână un șarpe sau o soluție specială pentru desfundat, nicio grijă. Poți folosi o jumătate de cană de borax, 2 linguri de zeamă de lămâie și o oală de apă fierbinte. Mai întâi, toarnă pudra de borax în scurgere, apoi zeama de lămâie, așteaptă 2- 3 minute și apoi apa fierbinte.

5. Praf de copt și suc de lamaie

O metodă eficientă și ușor de realizat este și soluția formată din 100g de praf de copt și 200 ml de suc de lămâie sau oțet. La fel ca în cazul celorlalte variante, lasă apa fierbinte să curgă câteva minute după ce ai turnat soluția și ai lăsat-o să acționeze ca să se curețe bine țevile.

Dacă ai nevoie de ajutorul unui specialist în problemele casei, fie că este vorba de servicii profesionale de curățenie sau de un meșter priceput, apelează printr-un simplu click ajusto.ro!

preloader