5 Sfaturi Ajusto: Trucuri care fac casa să pară mai curată

11 iunie, 2021

Viața modernă pe care majoritatea oamenilor o au nu ne mai permite să avem o casă fără pată, așa cum ne-am dori cu toții. Timpul pentru o curățenie riguroasă s-a redus considerabil, pentru că am ajuns să fim mai ocupați, să stăm mai mult în trafic, să ne implicăm în mai multe activități.

Tocmai din acest motiv, cu toţii ne aflăm în căutarea unor soluţii de curățenie rapide şi a unor modalităţi eficiente de a păstra casa curată şi ordonată. Așadar, dacă urmează să aveți musafiri și nu aveți timp pentru curățenie, iată 5 trucuri pentru a face casa să pară mai curată decât este în realitate:

curatenie rapida

1. Redu intensitatea luminii

Când vine vorba de ”camuflarea” prafului, cea mai bună soluție este să reduci intensitatea luminii. Probabil ai observat că în zilele înnorate și cu ploaie, praful nu se vede aproape deloc, prin comparație cu o zi însorită când orice fir de praf iese la iveală. Așa că, dacă invitații vin într-o zi cu mult soare, încearcă să tragi draperiile sau jaluzelele în așa fel încât să fie o lumină blândă în cameră și creezi o atmosferă plăcută. Dacă este seară, atunci nu aprinde toate luminile din casă, ci lasă doar câteva becuri aprinse în zonle esențiale.

2. Ascunde excesul de vase murdare

În cazul în care nu ai o mașină de spălat vase, care te va ajută să scapi instant de toate vasele din chiuvetă, folosește-te de cuptor. Strânge farfuriile sau cratițele care așteptau să fie spălate și introdu-le pentru un timp limitat în cuptor, cât sunt musafirii în vizită. Bucătăria ta va părea mai curată prin faptul că nu se găsesc la vedere vase murdare.

3. Eliberează măsuța din living

Pe măsuța din living probabil se adună pe parcursul unei săptămâni o mulțime de mărunțișuri, de la chei, chitanțe, cutii cu medicamente, bijuterii, ochelari și altele. Nu este timpul să stai acum să le pui pe fiecare unde trebuie, ci folosește-te de o cutie sau o sacoșă în care să strângi tot ce se află acolo. Nu uita ca după ce pleacă invitații să te uiți în această cutie și să pui totul la locul potrivit pentru că există riscul ca atunci când ai nevoie de acele lucruri să nu-ți aminteti unde le-ai pus.

4. Strânge hainele într-un coș

Când prietenii te anunță că îți vor face o vizită neașteptată în câteva momente, cu siguranță nu ai timp să aranjezi prea mult. Dacă hainele curate și uscate așteaptă să fie împăturite și aranjate în dulap, lasă acest pas pentru mai târizu și pune toate lucrurile curate într-un coș. Există coșuri sau cutii decorative pentru depozitare cu design foarte aspectuos are pot fi folosite exact pentru acest scop. Astfel de coșuri sau cutii se pot transforma chiar într-un obiect de decor de efect într-un dormitor, pe lângă scopul lor extrem de util.

5. Aerisește foarte bine

Dacă timpul până la venirea invitaților nu îți permite să cureți sau să strângi foarte mult, atunci deschide larg ferestrele și aerisește casa. O casă cu miros plăcut transmite senzația de curățenie, în ciuda faptului că pe covor stau împrăștiate jucăriile copilului sau că pe măsuța din living revistele, cărțile au rămas împrăștiate, ori că în bucătărie nu ai apucat să eliberezi chiuveta cu vase.

ajusto.ro îți oferă un serviciu de curățenie profesional și calificat, cu o ridicată atenție la detalii și cu respect pentru casa ta, pentru a primi invitați oricând cu zâmbetul pe buze.

preloader