5 sfaturi pentru a găsi specialistul potrivit

2 iulie, 2019

Să găsești specialistul potrivit e una dintre situațiile acelea din viață care îți dau mari bătăi de cap. Toți cei care au ajuns în punctul în care să rezolve, să repare sau să amenajeze în propria casă știu cât de greu este să găsești meseriașul bun, profesionist, corect, care îți face oferta cea mai bună. Pentru că este vorba de casa ta și vrei ca lucrarea să fie făcută de cineva care se pricepe, în care ai încredere și de ce nu, la un preț cât mai bun.

Cum cauți și unde găsești un meseriaș bun? Îți împărtășim 5 dintre secretele noastre care te vor ajuta să-ți rezolvi problemele din casă cu specialistul potrivit:

5 sfaturi pentru a găsi specialistul potrivit
  1. Caută un specialist calificat

Nu vorbim despre CV-ul angajaților, deși avantajul de a apela la o firmă specializată este acela că toți specialiștii sunt verificați, ci despre autorizația de a executa lucrări importante în zone cu risc, așa cum sunt electricitatea, gazele sau centralele termice. Recomandarea primită de la prieteni nu ne poate garanta că și în cazul personal lucrurile vor sta bine. E normal să ne dorim ca lucrurile să meagră bine, dar dacă apare o situație neplăcută, costurile nu sunt acoperite de prieteni, dacă specialistul nu a fost plătit în baza unui contract. De aceea, cea mai bună garanție este să apelezi la oameni calificați și la firme specializate.

2. Cere o ofertă personalizată

 Un bun specialist în problemele casei îți va oferi toate informațiile legate de lucrare înainte de a se ocupa de treabă, ba mai mult îți va face o ofertă personalizată cu manoperă și costuri exacte, conform nevoilor tale. O ofertă transparentă și corectă înseamnă menționarea materialelor necesare, timpului de lucru și costurilor aferente. Apelând la o firmă specializată în lucrările casei vei evita costuri suplimentare care pot apărea uneori în lipsa unei facturi.

3. Ai garanția lucrării

Un specialist serios oferă de fiecare dată garanție pentru lucrarea efectuată. Oricui i se poate întâmpla să greșească, indiferent cât de bun este meseriașul, pentru că pot apărea și situații neprevăzute. Esențial este ca acesta să rezolve problema în mod corespunzător fără costuri suplimentare.

4. Nu alege prețul cel mai mic

Toți ne dorim un preț mai mic, însă o ofertă corectă este ceea ce trebuie să cauți, deoarece prețurile foarte mici ascund adesea probleme, de cele mai multe ori folosirea unor materiale de calitate inferioară. O lucrare făcută de mântuială duce mai târziu la  costuri suplimentare, timp și efort consumat inutil. Deci, nu crezi că ar fi mai înțelept să alegi din start un preț corect?

5. Lucrează cu materiale de calitate

Materialele bune fac diferența din două privințe: lucrarea are garanție mai mare în timp, ceea ce înseamnă că nu va trebui să repeți experiența curând cu tot ce implică plan de lucru, și în al doilea rând meseriașul va lucra mai ușor, mai rapid și mai bine, mai ales dacă vorbim de lucrări care se referă la partea estetică așa cum sunt amenajările interioare. Există într-adevăr materiale mai calitative care permit scurtarea procesului, spre exemplu vopsele sau adezivi care se usucă mai rapid. 

O bun specialist în lucrările casei îți va transmite toate informațiile despre achiziția materialelor, pentru a avea control asupra cheltuielilor. Atitudinea meșterului de la bun început poate fi lămuritoare în legătură cu modul de lucru și siguranța asupra manoperei. Știm că recomandările primite de la prieteni reprezintă metoda clasică de a găsi un meseriaș, dar tu ești cel care trebuie să decidă dacă oferta este potrivită sau nu pentru tine. 

Avantajul de a apela la ajusto.ro este acela că asigură legătura dintre meseriaș și clientul final, ceea ce îți oferă siguranța unui cost corect, fără bacșiș și a lucrărilor efectuate după standard.

 

 

preloader