5 sfaturi pentru o petrecere acasă de mare succes

5 sfaturi pentru o petrecere acasă de mare succes

4 mai, 2022

O petrecere organizată acasă pare de multe ori varianta cea mai simplă, dar în realitate când ești gazdă apar o mulțime de provocări. Adesea presupunem că este doar o petrecere obișnuită și nimic nu ar putea merge prostt. Dar aici greșim.

O petrecere organizată acasă are nevoie de o pregătire adecvată și nu ne referim doar la decor. De la asigurarea aprovizionării cu alimente suficiente până la amenajarea spațiului astfel încât să existe locuri pentru fiecare invitat, pentru o petrecere acasă de succes trebuie să ții cont de anumite aspecte.

Așadar, pentru a pregăti casa pentru o petrecere acasă, aceste sfaturi vă vor fi cu siguranță utile indiferent de numărul de invitați:

peterecere acasa

1. Aranjarea mesei

Masa este punctul focal și zona principală când vine vorba de o petrecere acasă. Aranjarea mesei într-un mod deosebit va atrage complimentele musafirilor. Fie că este vorba de o masă elegantă aranjată în stil clasic sau de una tip bufet, asigură-te că totul este la locul său și că există spațiu adecvat pentru ca oaspeții să mănânce confortabil.

2. Crearea unei zone tip bar

Ca o petrecere acasă să fie reușită, iar invitații să se relaxeze și să se destindă, zona tip bar este necesară. Organizează spațiul în așa fel încât să creezi un loc special unde să plasezi aparatul de cafea și băuturile.
Amenajarea unui colț de bar nu înseamnă doar băutură; poți plasa aici și mici gustări reci sau dulci. Această zonă este potrivită atât în case mici, cât și spațioase. Nu uita să decorezi barul în consecință deoarece de multe ori va fi primul loc unde invitații se vor opri.

3. Flori și decorațiuni de efect

Nimic nu întrece farmecul florilor proaspete. Gândește-te ce simți atunci când ești în natură și vezi flori frumoase. Ai încredere în noi, nu există o modalitate mai bună de a-ți face casa să arate proaspătă și vibrantă decât câteva buchete de flori proaspete. În funcție de anotimp, alege câteva buchete cu flori de sezon și plasează-le în câteva locuri din casă.

4. Gustări și băuturi pe gustul invitaților

Dacă vorbim de o petrecere acasă restrânsă, cu doar câțiva membri ai familiei, cel mai probabil le cunoști gusturile culinare și știi ce preparate să alegi. Dacă vorbim de invitați ale căror preferințe nu le cunoști, atunci mergi pe gustări diverse, din care să te asiguri că fiecare va găsi ceva care să-i placă. Asigură-te că preparatele arată bine, că bucătăria este ordonată și că mâncarea este bine organizată într-un anumit fel, astfel încât fiecare invitat să știe unde se află vesela și preparatele și să nu te întrebe de fiecare dată.

5. Curățenia casei

Se spune că prima impresie contează, așadar ai grijă ca locuința ta să arate impecabil. Asigură-te că ai eliminat toate lucrurile și decorațiunile de care nu ai nevoie și eliberează spațiul cât mai mult, de la încălțămintea din hol, până la hainele suplimentare din dormitor. Ulterior, aspiră casa și șterge praful, șterge blaturile, spală oglinzile și curăță cu grijă baia. Nu uita să golești coșurile de gunoi pentru că în mod cert vor fi umplute înainte ca petrecerea să se fi terminat.

Dacă urmează să organizezi o petrecere acasă  în curând și ai nevoie de ajutor la curățenie, apelează la serviciile profesionale de curățenie a casei Ajusto.ro.

 

preloader