5 trucuri Feng Shui care îți aduc fericirea în casă

19 februarie, 2021

Filozofia Feng Shui este o practică veche care se aplică tuturor aspectele din viață, inclusiv stilului de amenajare, cu scopul de a aduce fericirea. Principiile Feng Shui se bazează pe cele 5 elemente (pământ, metal, apă, lemn, foc) și pe yin și yang, cu scopul de a echilibra energiile dintr-o locuință și nu numai.

Poate că nu este vorba despre fericire în sensul cel mai strict al cuvântului, dar aceste trucuri Feng Shui îți pot aduce în casa echilibru, confort, organizare și un stil aerisit și proaspăt.

5 trucuri Feng Shui care îți aduc fericirea în casă

1. Eliberează holul

Ușa de la intrare este locul în care casa primește consumul de energie, indiferent dacă e pozitiv sau negativ. Conform regulilor Feng Shui se presupune că energia pozitivă care pătrunde prin ușa casei creează o atmosferă confortabilă pentru locuitori. Pentru că ușa este considerată a fi „gura lui Chi”, iar chiul înseamnă bunăstare, este important să ții cont de felul în care arată. Covorașul trebuie să fie mereu curat, iar dacă vrei mesaje mai clare pentru Univers, cumpără-ți unul cu diverse simboluri. Evită să aglomerezi holul, pentru că ușa de la intrare nu trebuie să lovească piese de mobilier. În plus, o variantă poate fi să așezi la ușă o decorațiune frumoasă, care să-ți încânte privirea de fiecare dată când intri în casă.

2. Pune accent pe lumină

Potrivit principiilor Feng Shui, lumina este un factor ambiental foarte important, care îmbunătățește starea de bine și are impact energetic major asupra organismului. Lumina solară este un element central al științei Feng Shui. Una dintre regulile de bază ale acestei arte promovează iluminarea naturală cât mai intensă a casei, în special a dormitorului. Sunt ideale camerele cu ferestre mari, care permit razelor soarelui să pătrundă în interiorul casei pe parcursul zilei.

3. Alege obiecte care se mișcă

Ceasuri, pendule, clopoței de vânt, fântână de interior electrică, acvariu cu pești, veioze cu elemente care se mișcă, perpetum mobile. Orice obiect care se mișcă este o sursă de energie pozitivă și implicit de fericire. Strategia de amenajare a casei în stil Feng Shui susține că obiectele care se mișcă au rolul de a mișca energia, de a o elimina pe cea negativă și a face loc unei energii noi, curate. Obiectele în mișcare sunt simboluri ale vieții și aduc fericirea în casă.

4. Decorează cu elemente naturale

Cu toții ne simțim bine în mijlocul naturii, unde ne încărcăm cu energie pozitivă. Pornind de la acest lucru, una dintre regulile Feng Shui pentru o casă ce emană fericire ne îndeamnă să folosim cât mai multe elemente din natură în decorul locuinței: mobilier și decorațiuni din lemn, plante, un acvariu cu pești, un semineu, lumânări decorative, finisaje din piatră naturală.

5. Păstrează ordinea

Dezordinea, aglomerarea și acumularea lucrurilor vechi, nefolosite pentru o perioadă lungă de timp, pot duce la acumularea energiilor negative și la blocarea fluxului energetic din casă. Străvechea știință chineză Feng Shui ne învață că această energie negativă acumulată ne afectează casa, făcându-ne să ne simțim obosiți, nemulțumiți și uneori chiar predispunându-ne la îmbolnăvire. Creează-ți o rutină din a ține lucrurile în ordine, din a păstra ce poate fi refolosit și din a recicla și arunca lucrurile de care nu mai ai nevoie.

preloader