5 trucuri și sfaturi de amenajare care te ajută să-ți începi ziua cu bine

12 iunie, 2020

Șase luni din viața noastră le petrecem căutând lucruri, spun statisticile. Ceea ce face și mai necesară ideea stabilirii unui loc pentru fiecare lucru în parte. Dacă vorbim de diminețile în care ne trezim pentru a merge la lucru, cu atât mai mult organizarea și curățenia sunt importante, pentru că fără ele dulapurile se pot transforma în adevărate găuri negre care înghit lucruri pe care nu mai știm de unde să le luăm.

Diminețile pot deveni mai ușoare dacă ești dispus să faci o schimbare în viața ta. Așa că, pentru a începe ziua cu bine, iată 5 trucuri și sfaturi de amenajare care îți pot fi de un real folos:

organizare casa

1. Depozitează lucrurile de care ai nevoie la îndemână

Mici schimbări în stilul de viață, de exemplu în felul în care îți organizezi dimineața pot avea rezultate cu beneficii majore. Dacă obișnuiești să te machiezi în fiecare dimineață, atunci ar fi bine să ai în dormitor o măsuță de toaletă cu produsele de make-up la îndemână. Dacă îți place să iei micul dejun, atunci, pune de cu seară laolaltă produsele în frigider într-o cutie sau pe blatul din bucătărie, în funcție de ceea ce vrei să mănânci, pentru a le folosi imediat sau chiar pentru a le lua la birou.

2. Alege-ți hainele de seara

Indiferent că ești copil sau adult, faptul că ai stabilit de seara hainele pe care le vei purta, îți va mai permite să dormi câteva minute bune în plus sau cel puțin nu vei pleca pe fugă. Decât să pierzi timpul dimineața, contemplând în fața dressing-ului, mai bine îți alegi hainele de seara, iar dimineața nu vei avea nicio bătaie de cap sau cel puțin nu din pricina vestimentației.

3. Lasă lumina să pătrundă dimineața

Dacă în fiecare dimineață, îți vine foarte greu să te trezești și să te ridici din pat, e bine să menții draperiile strânse și pe timpul nopții pentru a permite luminii de dimineață să intre în casă. Astfel, creierul tău va realiza că este ziuă și că e momentul să se trezească. Dacă e iarnă și te trezești îndeajuns de devreme încât să nu fie lumină afară, poți lua un ceas care simulează lumina zilei. Există modele care cresc treptat lumina în intensitate înainte ca alarma să înceapă să sune, imitând răsăritul soarelui.

4. Folosește un ceas deșteptător

Trezitul de dimineață dă mari bătăi de cap multor persoane. Nu este un mit, e o certitudine dovedită de statistici care anunță că peste 70% din populația lumii suferă de dificultatea de a se trezi, situație care se mai numeşte şi ,,inerţia în somn”. Dacă și tu ești una dintre persoanele care se trezesc greu de dimineață, nu te alarma, lasă-ți ceasul să se ocupe de acest lucru. Nu ceda tentației de a apăsa butonul snooze atunci când sună alarma, gândindu-te că vrei să mai dormi puțin. Folosește un ceas deșteptător pe care să-l pui cât mai departe de pat, în așa fel încât să fii nevoit să te ridici pentru a-l opri. Odată coborât din pat, e mai ușor să începi ziua.

5. Menține ordinea și curățenia

În general este o plăcere să locuiești într-un spațiu curat și ordonat, însă același lucru se aplică și dimineața când te trezești. Motivul pentru care dorim ordine și curățenie în casele noastre este să reflectăm sistemul de organizare din propriile noastre corpuri. Corpul uman este format din zeci de mii de sisteme biologice și neurochimice integrate, toate fiind perfect organizate. Dezordinea ne bombardează mintea cu stimuli excesivi (vizuali, olfactivi, tactili), făcând simțurile noastre să reacționeze la stimuli care nu sunt necesari sau importanți. Așadar, atmosfera din interiorul casei îți va influența dispoziția generală, pentru tot parcursul zilei.

Ai o viață activă și timp redus pentru a face ordine și curățenie. ajusto.ro te ajută cu servicii profesionale de curățenie a apartamentului, pentru ca timpul tău liber să-l folosești pentru a petrece momente frumoase cu familia și prietenii!

preloader