5 utilizări practice pentru uleiul esențial de lavandă în casă

5 utilizări practice pentru uleiul esențial de lavandă în casă

13 mai, 2022

Uleiul esențial de lavandă a fost folosit de secole ca remediu natural. Dacă și tu ești interesat să explorezi valoarea uleiurilor esențiale pentru a trăi un stil de viață mai organic și natural, un loc excelent pentru a începe este uleiul de lavandă.

Uleiul esențial de lavandă are multe utilizări, este ieftin și ușor de găsit și este unul dintre cele mai folosite uleiuri esențiale. În afară de faptul de uleiul de lavandă are un miros minunat, poate fi folosit în casă pentru multiple utilizări. Există multe alte moduri prin care poți profita la maximum de acest parfum calmant în casă:

uleiul esential de lavanda

1. Ajutor pentru somn

Pe lângă faptul că oferă un miros calmant, reconfortant, uleiul de lavandă acționează ca un ajutor natural pentru somn. Există dovezi științifice că mirosul parfumului de lavandă te poate ajuta să dormi bine. Câteva picături de ulei de levănțică picurat pe pernă sau pe un obiect de pe noptieră te pot ajuta să dormi bine.

2. Detergent

Adaugă ulei de lavandă la detergentul tău universal de rufe și efectul va fi unul de parfumare, dar și pentru eliminarea germenilor. Lavanda a fost folosită în spitale în primul război mondial datorită proprietăților sale antibacteriene. Încearcă să folosești ulei de lavandă în clătirea finală pentru a împrospăta rufele. Poți face acest lucru adăugând oțet în compartimentul pentru balsam și câteva picături de ulei esențial. Oțetul oferă moliciune hainelor, iar levănțica îi va da un miros plăcut.

3. Odorizant de cameră

Fă-ți propriul odorizant sau spray pentru cameră folosind ulei de lavandă pentru un miros relaxant. Alternativ, poți folosi ulei de lavandă într-o candelă pentru aromoterapie sau un difuzor pentru a împrospăta o cameră.

Dacă urmează să ai invitați, pune câteva picături de ulei esențial pe covorașul de la intrare. Sau, dacă sezonul îți permite, plantează un tufiș de lavandă lângă ușa din față. Toată lumea va simți mirosul parfumat în timp ce trece pe lângă el.

4. Insecticid

Te confrunți cu situația neplăcută în care în locuința ta au apărut gândacii? Poți folosi ulei de lavandă într-un difuzor de aromoterapie sau candelă pe care să-l plasezi în anumite locuri din casă. De asemenea, o soluție simplă este să pui câteva picături de ulei de lavandă în anumite zone din casă unde știi că ar putea intra gândacii. Uleiul de lavandă funcționează și ca repelent împotriva țânțarilor, combină astfel câteva picături de ulei de lavandă cu ulei de cocos într-un recipient tip spray, adaugă puțină apă, și vei ține la depărtare țânțarii sau alte insecte deranjante.

5. Împrospătarea aspiratorului

Adaugă câteva picături de ulei de lavandă pe o dischetă de bumbac și pune-o în sacul sau cupa de colectare a prafului. Pe măsură ce cureți covoarele, fluxul de aer din aspirator va dispersa parfumul floral proaspăt în toată casa!

preloader