6 gadgeturi pentru casă care îți fac viața mai ușoară

19 august, 2021

O casă inteligentă, automatizată, prin care electronicele și electrocasnicele să fie monitorizate și gestionate de la distanță, nu mai este demult doar un vis. Este un lucru absolut normal, mai ales într-o societate tehnologizată în care lucrurile evoluează extrem de repede. Chiar dacă nu ai o locuință complet automatizată, te poți bucura de gadgeturi penru casă care garantat îți fac viața mai ușoară:

gadgeturi casa

1. Aspirator robot

Aspiratorul robot este o soluție practică pentru toți cei care nu doresc să petreacă ore întregi aspirând casa. Când vine vorba despre curățenie vrei să investești cât mai puțin timp în astfel de activități. Un aspirator robot este o optiune foarte bună deoarece te ajută să economisești mult timp și mult efort.
Aceste aspiratoare, practic, se ocupă singure de curățarea podelei, fiind nevoie de pornirea lor printr-o simplă atingere a unui buton. Dar, partea interesantă este că pot fi conectate prin intermediul unor aplicații disponibile pe smartphone sau tabletă și pot fi programate să facă curățenie chiar și atunci când nu ești acasă.

2. Purificator de aer

Particulele mici din aer cum sunt polenul, sporii și alte bacterii, plutesc prin aer cauzând declanșarea sau agravarea anumitor boli respiratorii. Filtrând aerul din cameră în mod repetat prin mai multe filtre, un purificator de aer poate înlatura o mare parte din substanțele poluante care se găsesc în aer. Purificatorul de aer răspândește înapoi în cameră aerul curat și purificat. Acest proces se repetă de câteva ori pe oră, și menține mediul sănătos. Vei avea un aer curat și nepoluat pe care poți să-l respiri fără grija alergiilor.

3. Priză inteligentă

O priză inteligentă face mai mult decât să îți permită conectarea la o sursă de curent. Îți oferă posibilitatea să îți controlezi aparatele conectate la această priză de la distanță prin intermediul unei conexiuni la internet și o aplicație specială pe smartphone. În plus, te ajută și să faci economii importante la curent.
Ai putea găsi o astfel de priză foarte practică în situațiile în care este necesar să pornești sau să oprești aparatele electrocasnice de la distanță. Să presupunem că nu îți amintești dacă ai lăsat sau nu aparatul de aer condiționat deschis sau fierul de călcat în priză.

4. Termostat inteligent

Termostatul inteligent este un dispozitiv care rolul de a controla încălzirea, ventilația și aerul condiționat atunci când temperatura din casă diferă de valoarea setată pe termostat.
Un termostat inteligent poate fi controlat, de la distanță, de pe telefon, tabletă sau orice dispozitiv conectat la internet. Această caracteristică face operarea mult mai convenabilă, oferind un control ridicat al încălzirii și răcirii casei.

5. Încuietoare smart

Cu ajutorul încuietorii inteligente, încui și deschizi ușa cu o singură atingere a telefonului mobil. În funcție de sistemul de încuietoare pe care îl alegi, acestea se pot conecta la alte dispozitive smart din casa ta. În plus, prin intermediul unei aplicații pe telefonul mobil poți încuia și descuia ușa chiar și de la distanță.

6. Hrănitor automat pentru animalul de companie

Acest dispozitiv este perfect pentru persoanele ocupate, care vor ca animalul lor de companie să aibă zilnic hrană proaspătă. Aparatul poate controla porțiile, astfel încât te asiguri că nu va rata nicio masa. Aparatul memorează ultima setare făcută.
Un astfel de dispozitiv smart este un ajutor de nădejde pentru persoanele care lipsesc de acasă pentru mult timp, mai ales că primesc datele prin intermediul unei aplicații pe telefonul mobil. Un hrănitor automat pentru animale de companie funcționează printr-un sistem ingenios de curgere a hranei, care te asigură că micuțul patruped își primește la timp mâncarea, porționată, chiar dacă nu ești acasă.

preloader