6 moduri de a face mișcare în interiorul casei

7 mai, 2020

Dacă atunci când te gândești la sport, îți vin în minte imediat treningul și pantofii sport, ieșitul din casă, mersul la sală și privirile curioșilor, acum chiar nu mai ai nicio scuză. Și nu ne referim la faptul că nu mai trebuie să faci mișcare fizică, ci la faptul că poți face sport chiar în interiorul casei. Deși trăim în secolul vitezei, am devenit mai sedentari ca oricând, iar acest lucru nu este în avantajul nostru, mai ales dacă ne gândim la sănătate.

Riscurile la care se expun cei care care nu fac mișcare sunt nenumărate, la fel ca și modurile de a face mișcare în interiorul casei. Noi, ți-am pregătit astăzi 6 moduri de a face mișcare în confortul casei tale:

miscare in interiorul casei

1. Practică Pilates

Exercițiile Pilates ajută și la tonifierea musculaturii, dar și la pierderea kilogramelor în plus. Pilates înseamnă o serie de exerciții cardio, o combinație de mișcări din yoga și gimnastica, unite într-o disciplină unică pe care le poți face oriunde, inclusiv acasă.

2. Dansează

Dansul este unul dintre cele mai plăcute moduri de a face mișcare fizică. Prin dans îți poți defini mai bine mușchii, dar fără să îi mărească în volum. Este o activitate intensă care te ajută să arzi calorii și implicit să slăbești. Cele mai cunoscute stiluri de dans cu un consum mai mare de energie sunt: zumba și dansurile latino.

3. Fă curățenie

Un alt mod de a face mișcare în interiorul casei este curățenia. Știm, nu e nimic nou sub soare, însă noutatea vine din faptul de a conștientiza mișcările pe care le poți face în timp ce faci activitățile casnice. Când dai cu aspiratorul poți flexa genunchii sau fandări pe un singur picior. Mișcarea înainte-înapoi din timpul aspirării este un foarte bun antrenament pentru mușchii abdominali, trebuie doar să încordezi abdomenul la fiecare 3-4 secunde.

4. Instalează-ți un aparat de fitness

Aparatele de fitness benefice pentru utilizarea acasă sunt un mijloc de a face mișcare fizică. De la un set de gantere, la o bicicleta eliptică sau bandă de alergare, până la instalarea unei bare de tracțiuni sau a unui sac de box, toate aceste echipamente îți oferă șansa în plus de a avea grijă de corpul tău sau chiar de a pierde în greutate chiar în intimitatea locuinței pentru a ne tonifia musculatura departe de aglomerația din sălile de antrenament.

5. Joacă-te cu copilul

Jocurile cu copiii implică de multe ori multă bună dispoziție și amuzante pe măsură, dar și consum mare de energie. Joaca activă cu cei mici le va aduce bucurie și în plus pe tine te va arzi aproximativ 200 de calorii la fiecare jumătate de oră.

6. Urcă scările

Dacă locuiești la casă și ai scară interioară, un exercițiu foarte bun este să urci scările de mai multe ori, într-un anumit interval de timp. Același lucru îl poți face și la bloc, dar pe casa scării. Studiile au demonstrat că o persoană cu cât cântărește mai mult, cu atât va arde mai multe calorii urcând scările, dar și că urcatul scărilor este mai eficient decât mersul pe jos în ritm alert. De exemplu, o persoană care cântărește 57 de kilograme arde 21 de calorii dacă urcă un singur etaj.

Mișcarea nu înseamnă neapărat abonament la sală, nu se reduce la un program fix. Cele 30 de minute zilnice pot fi făcute cu un scop anume sau combinate cu anumite activități necesare în casă, în așa fel încât sa nu resimti efortul ca fiind neplacut. Dacă însă dintre toate, curățenia casei îți surâde cel mai puțin, atunci nicio problemă, ne ocupăm noi. ajusto.ro îți pune la dispoziție servicii profesionale de curățenie generală, la doar un click distanță.

preloader