6 trucuri ULTRA simple pentru a face o cameră mică să pară mare
9 octombrie, 2020De la dormitoare insuficient de mari pentru a încăpea un pat matrimonial, la camere de zi care ar trebui să țină loc și de zonă de luat masa, birou și o zonă de socializare în fața unui televizor, introducerea mai multor piese de mobilier într-un spațiu mic este o adevărată provocare. Iar, realitatea este aceea că în cele mai multe apartamente spațiul nu este niciodată suficient, cu atât mai mult dacă vorbim de o familie mare.
Indiferent de tipul camerei, există o mulțime de soluții foarte simple care vă pot ajuta să faceți un spațiul mic să pară mai primitor și aerisit, așa că iată 6 dintre ele:
1. Pereți vopsiți în alb
Fără îndoială cel mai bun truc pentru a da senzația de mărire și luminozitate este vopsirea pereților în alb. Cu atât mai mult dacă ești adeptul stilului minimalist sau scandinav, acest lucru îți va permite să intri în atmosfera specifică, folosindu-te de mici accente de culoare, precum plantele sau covorul.
2. Draperii în nuanța pereților
Chiar dacă multe persoane consideră folosirea draperiilor pata de culoare dintr-o cameră, când alegi aceste decorațiuni într-un spațiu mic, alege mai degrabă draperii în aceeași culoare cu pereții. Alegerea aceleiași nuanțe sau cel puțin una apropiată va face ca spațiul să pară mai mare.
3. Mobilier multifuncțional
Este de la sine înțeles că în orice casă indiferent de spațiu disponibil, anumite piese de mobilier sunt obligatorii, precum canapeaua din living, măsuța de cafea, patul din dormitor sau șifonierul pentru haine. Alege mobilier multifuncțional, cum ar fi otomanele, care pot fi utilizate atât ca măsuță de cafea, cât și ca scaun suplimentar, sau canapeaua cu ladă de depozitare. De asemenea, în dormitor, alege un dulap înalt pentru a depozita pe verticală sau alege un pat cu sertare, pentru a profita și de zona de sub pat. Dar, este foarte important să alegeți doar o piesă voluminoasă per cameră pentru a nu acoperi prea mult din spațiul disponibil.
4. Decorațiuni puține
O cameră spațioasă plină de decorațiuni, de la tablouri la vaze cu flori și statuete va părea mai aglomerată prin comparație cu o cameră mai mică dar puțin accesorizată. Într-o cameră mică decorațiunile ar trebui să fie puține și atent alese, pentru a da senzația de aerisire și libertate de mișcare. Așadar, renunță la tot ce înseamnă decorațiuni opulente, accesorii și obiecte masive, greoaie, aglomerări inutile, ornamente și zorzoane.
5. Covor simplu, cu dimensiune redusă
Într-o cameră mică, fie că vorbim de living sau dormitor, podeaua nu ar trebui să fie acoperită de un covor de dimensiuni mari. Evită covoarele care acoperă aproape în întregime podeaua, modelele grele și masive. Optează însă pentru un covor simplu, de dimensiuni mici sau medii, nepretențios, dintr-un material ușor.
6. Corpuri de iluminat poziționate strategic
Iluminatul nu doar că asigură vizibilitate bună în orice cameră, dar creează și senzația de spațiu mai mare. Dimensiunea lustrei trebuie să fie în armonie cu dimensiunile camerei unde este amplasată. O lustră foarte mare nu poate fi amplasată într-o cameră mică, la fel cum nici o lustră mică nu va arăta bine într-o încăpere mare. Soluția este să se folosească surse de lumină poziționate strategic, precum un lampadar de podea, aplice de perete sau spoturi.