7 flori rezistente la soare perfecte pentru terasă
9 iulie, 2021O terasă deschisă este ideală deoarece te bucuri mereu de aerul proaspăt și de o priveliște frumoasă. Un astfel de loc este o adevărată oază de bine și relaxare pentru diminețile matinale în care bei cafeaua și privești răsăritul sau pentru serile în care te strângi cu prietenii la un pahar de vin. De asemenea, dacă ai nevoie de un spațiu care să te ajute să devii mai creativ, atunci cu siguranță o terasă plină de flori te va inspira.
Dacă terasa ta este situată multe ore din zi în bătaia razelor soarelui, atunci ai nevoie de flori rezistente la căldură care iubesc din plin lumina. Iată 7 dintre plantele rezistente la soare care vor înfrumuseța orice terasă:
1. Mușcata
Mușcata este o plantă ideală pentru un balcon colorat, poziționat mare parte din zi în soare. Ghivecele cu mușcate, fie ele curgătoare sau nu, au nevoie de lumina soarelui deplină și de cel puțin 5-6 ore de lumină solară în fiecare zi.
Mușcata este o plantă rezistentă la secetă și poate supraviețui dacă nu o uzi câteva zile. Are nevoie de udare moderată, în timpul zilelor caniculare chiar zilnică, dar nu trebuie exagerat. Dacă știi că vei pleca în concediu, o poți plasa într-o zonă mai umbroasă și poți sta liniștit chiar dacă nu primește apă câteva zile.
2. Leandru
Leandru este un arbust exotic specific zonelor mediteraneene cu flori colorate, frumos parfumate. Pentru a înflori și păstra florile timp îndelungat, leandrul trebuie plasat într-un loc luminos și călduros, așadar balconul sau terasa însorită reprezintă locul ideal.
Deși este o plantă extrem de frumoasă, este bine de știut că leandrul este o plantă foarte toxică, fiind otrăvitoare chiar și în cantități mici. De aceea, trebuie să te speli imediat pe mâini dacă iei contact cu seva acestei plante.
3. Flori de piatră
Portulaca, denumită popular flori de piatră, este o plantă recunoscută pentru rezistența la secetă, în sol sărac, nisipos. Florile multicolore o fac ideală pentru jardiniere, cât și pentru ronduri cu flori. Datorită frunzelor suculente aceasta poate supraviețui pentru mult timp fără apă. Condiția esențială ca planta să înflorească este soarele puternic.
Pe terenuri fertile, Portulaca își va dezvolta mai mult frunzele, în detrimentul înfloririi. Dacă o cultivi în ghivece sau jardiniere, în zilele cu temperaturi ridicate se udă zilnic, în general seara sau dimineața devreme.
4. Petunia
Când vine vorba de înfrumusețarea terasei cu cele mai potrivite plante iubitoare de soare, petuniile sunt câștigătoare. Una dintre cele mai abundente flori, vine într-o mare varietate de culori. Petuniile necesită fertilizare frecventă și abundentă, și mult soare.
Pentru a înflori toată vara, florile care s-au ofilit trebuie tăiate, iar în locul lor vor apărea în scurt timp noi boboci. Aceasta este una dintre cele mai importante reguli pentru ingrijirea corectă a petuniilor.
5. Lavanda
Lavanda încântă prin parfumul ei specific și prin culoarea deosebită. Este mare iubitoare de soare și căldură, acestea fiind condițiile esențiale pentru înflorire. Lavanda poate fi plantată atât în pământ, cât și în ghiveci, într-un sol mai nisipos. Din al doilea an de creștere, poți începe să o tunzi. Taie cu o foarfecă inflorescențele cât mai aproape de sol (la 8-10 cm de la suprafața acestuia) ca să formeze o tufă bogată.
6. Sedum
Sedum, cunoscut popular ca iarba grasă sau planta de gheață, reprezintă un gen de plante suculente, ce se adaptează cu ușurință atât în casă, cât și în grădină. Cunoscut pentru rezistența la secetă, este suficient să îl uzi o dată pe săptămână în timpul primăverii și verii, iar iarna o dată pe lună. Această plantă crește bine în orice tip de sol, nu are nevoie de îngrijire specială și preferă locurile însorite.
7. Cactuși
Există o mulțime de varietăți de cactuși care fac flori pe care îi poți crește cu usurință în ghivecele de pe terasa ta, care fie cresc pe verticală, fie rămân pitici, dar cresc în diametru. Cactușii iubesc soarele și nu trebuie udați des, fiind obișnuiți să nu primească apă decât foarte rar. Este chiar contraindicat să uzi cactușii foarte des, deoarece vor putrezi din cauza excesului de apă. Cactușii se udă doar atunci când pământul de la suprafața ghiveciului este foarte uscat.