Curiozitati Casa x

7 scule electrice necesare pentru reparații în orice casă

21 august, 2020

Reparațiile minore apar la tot pasul în orice casă. Dacă nu ai două mâini stângi și nu îți place să aștepți, înseamnă că poți îndrepta diverse probleme care apar periodic în orice casă. Atunci când ai la dispoziție echipamentul necesar poți să repari o mulțime de lucruri sau îți poți transpune imaginația în realitate, punându-ți amprenta personală asupra amenajării casei sau grădinii tale.

Îți prezentăm 7 scule electrice necesare pentru reparații în casă:

scule electrice reparatii casa

1. Șurubelniță electrică

Meseriaș sau nu, orice om are cel puțin o șurubelniță clasică în casă. Dacă ai montat vreodată mobilă cu o șurubelniță clasică, garantăm că ai suspinat după șurubelnița electrică. Nu doar că ar fi fost mult mai ușor și ai fi depus mai puțin efort, însă a-i fi terminat mult mai repede. Șurubelnița electrică este una dintre sculele foarte ușor de utilizat, care își face treaba repede și bine. Ține cont doar să optezi pentru un model care are mai multe capete, pentru orice tip de șurub.

2. Bormașină

Bormașina este o sculă extrem de utilă pentru găurire, dar și pentru înșurubare. Uită de ciocan și cuie pentru a prinde un tablou în perete, ci alege varainta unei bormașini care îți oferă mai multă siguranță. Astfel, poți să repari mobilierul sau să prinzi un diblu în perete printr-o simplă apăsare de buton.

3. Polizor unghiular (Flex)

Polizorul unghiular sau flex-ul, cum este frecvent cunoscut, este o unealtă care se poate folosi în foarte multe aplicații din casă, de exemplu atunci când vrei să tai gresia, faianța sau parchetul. Se poate utiliza pentru tăierea diverselor materiale, dar și pentru șlefuirea, finisarea sau polizarea metalelor sau a unor suprafețe.

4. Fierăstrău electric

Mai ales dacă ai o casă cu grădină, fierăstrăul electric își va găsi utilitatea, fiind ideal pentru tăierea lemnelor de foc, acțiunile de toaletare ale pomilor fructiferi, sculptarea unor elemente decorative etc. Dar, poți folosi un fierăstrău electric și pentru diverse activități de hobby, întrucât există și modele mici, compacte și ușor de manevrat, iar pornirea se realizează simplu.

5. Rindea electrică

Rindeaua electrică este o sculă foarte utilă atunci cand vrei sa prelucrezi suprafețe de lemn. Este perfectă pentru netezirea lemnului, corectarea marginilor sau finisarea lui, și de ce nu, poți chiar să construiești o serie de accesorii pentru casă și grădină cu ajutorul acesteia. Și nu, nu trebuie să fii tâmplar pentru a putea finisa diverse obiecte din casă sau grădină.

6. Pistol de lipit

Un pistol de lipit cu silicon cald este de un real ajutor în fiecare casă, putând fi folosit în foarte multe situații, de la micile reparații, la diverse proiecte de bricolaj, până la realizarea de produse handmade. Cu ajutorul unui pistol de lipit la cald vei putea să repari o varietate de obiecte fisurate sau rupte, componente de mobilier, obiecte de uz casnic sau chiar jucării dezmembrate. Un pistol de lipit silicon este util pentru aproape orice material: lemn, plastic, metal, hartie, plută, textile, sticlă, porțelan.

7. Multimetru digital

Unul dintre aparatele necesare unui pasionat de electronică, dar chiar și unui amator, este multimetrul digital. Utilizarea multimetrului digital este necesară pentru efectuarea unor măsurători în cazul în care este nevoie să se verifice anumiți parametri de funcționare a dispozitivelor electronice și nu numai. Multimetrul digital este un dispozitiv cu ajutorul căruia se poate determina și măsura valori ale unor mărimi electrice.

Dacă ai sculele necesare, dar simți totuși că ai nevoie de ajutor în treburile casei, pe ajusto.ro vei găsi meseriași aleși pe sprânceană!

preloader