7 semne că ai nevoie de o curățare profesională a covorului

7 semne că ai nevoie de o curățare profesională a covorului

11 martie, 2022

Se spune despre covor că acționează ca un filtru al aerului din încăpere. Covorul captează praful, părul, mizeria, polenul și alte particule din aer. Există o concepție greșită cum că aspirarea ocazională îndepărtează toate aceste particule. Adevărul este că multe merg adânc în interiorul fibrelor și devin predominante cu timpul.

Și pentru că oricât de bun ar fi un aspirator, acesta nu poate da viata covorului murdar. Din când în când este necesară o curățare mai profundă, adică o curățare profesională a covorului. Chiar dacă nu pare murdar, covorul păstrează în el o mulțime de particule, inclusiv acarieni, și trebuie curățat corespunzător.

Covorul trebuie curățat profesional aproximativ o dată pe an. Acestea sunt semnele care te pot convinge să apelezi la o curățare profesională a covorului:

curatarea profesionala a covorului

1. Nu mai ții minte când ai curățat ultima dată covorul

Probabil că este cel mai important semn că este nevoie de o curățare profesională a acestuia. Ideea de bază este că orice covor ar trebui curățat profesional cel puțin o dată pe an, iar dacă ai animale de companie sau copii mici, frecvența poate crește de obicei din cauza riscului mai mare de îmbolnăvire.

2. Nu se mai vede culoarea originală a covorului

Dacă covorul tau arată cu câteva nuanțe mai închise decât ceea ce îți amintești tu despre culoarea sa, este semn că trebuie curățat. Schimbarea culorii este un semn evident, în special întunecarea zonelor de covor care indică un trafic mai intens. Produsele de curățare profesională a covoarelor folosesc echipamente puternice cu o presiune mai bună a apei, putând curăța covorul în profunzime.

3. Nu întotdeauna îți scoți pantofii la intrare

Se întâmplă de multe ori să pleci din casă și să te întorci pentru că ai uitat ceva. Pentru că ești în grabă nu mai scoți pantofii și lași o nouă dâră de murdărie. Este de bine dacă îți scoți pantofii la ușă, dar majoritatea uită și intră în casă purtând pe covor murdăria și bacteriile aduse de afară. Nu numai că o acumulare de murdărie îți poate descompune fibrele covoarelor, dar poate adăposti și alergeni care te pot îmbolnăvi.

4. Există pete pe care nu le poți curăța cu substanțe obișnuite

Scurgerile de apă de pe încălțăminte și haine, labele murdare ale animalelor de companie, toate își lasă amprenta pe covor. De preferat, este să abordezi petele foarte curând după formarea lor. În general primul gând este să lași pata să se usuce, dar în felul acesta lași pata să se stabilizeze și să deterioreze permanent covorul.

5. Covorul are un miros neplăcut

Covorul este o țesătură, iar țesăturile au tendința de a prelua mirosurile. Ca atare, la covor apare întotdeauna riscul de a mirosi urât. Mirosurile urâte indică reziduurile din covor, care trebuie îndepărtate pentru a preveni deteriorarea prematură. Acest miros se poate simți atunci când intri în cameră. Acesta este un alt semn că este nevoie de curățare profesională pentru covor.

6. Textura este schimbată

Dacă covorul arată ciudat, firele stau dezordonat, mai rigide și se adună, având un aspect tern și mat, este cu siguranță timpul să se facă o curățare profesională a covorului.

Un covor murdar se va simți mai dur decât de obicei și mat. Dacă îți freci mâna pe covor și simți pietriș sau alte particule, probabil că simți o mulțime de murdărie, nisip, păr de la animalele de companie și alte resturi care trebuie curățate.

Dacă mâna detectează toate aceste senzații, este timpul să apelezi la un dispozitiv de curățare profesional pentru covor. În timp ce aspirarea regulată îndepărtează aproape toate resturile, curățarea profesională este concepută pentru a ridica și extrage ceea ce nu poate face aspirarea regulată.

7. Suferi (din nou) de alergii

Dacă este mijlocul iernii și te simți înfundat și cu nasul înfundat, dar nu bănuiești a fi răceală sau gripă, te poți gândi că polenul și alți alergeni sau reacumulat încet în țesătura covorului făcându-i să prospere sub picioarele tale. Este nevoie de o curățare profesională a covorului.

 

preloader