8 idei de amenajare a livingului care îți dau o stare de bine

23 aprilie, 2020

Cu toții am experimentat stresul în viața de zi cu zi, mai ales atunci când ne simțim supraîncărcați și ne luptăm să facem față cererilor tot mai complexe. Aceste cereri pot fi legate de finanțe, de locul de muncă, de relații și de alte situații, esențial este că orice lucru care reprezintă o provocare reală sau este percepută ca atare, poate provoca stres. Pentru reducerea stresului trebuie să încercăm să ne relaxăm. După încheierea programului de la birou, cele câteva ore libere de seară sunt singura șansă de relaxare și o poți face foarte ușor într-un living relaxant.

Relaxarea, deconectarea și renunțarea la grijile zilnice pot părea lucruri dificile, mai ales atunci când ai un program încărcat și un loc de muncă stresant. Pentru ca lucrurile să fie mai ușoare privește propriul cămin ca pe oaza ta de relaxare, care să te ajute la reducerea stresului.

Cum creezi o zonă de relaxare în living

Livingul este încăperea în care îți petreci cel mai mult timp, iar atmosfera care te întâmpină trebuie să fie una foarte primitoare și caldă. Pentru un living relaxant trebuie să creăm un colț al stării de bine și o zonă de relaxare, un loc unde să te simți cu adevărat acasă.

  • Decorează pereții cu fototapet. Fototapetul aduce un aer proaspăt, modern și personalizat, camera prinde viață, devine animată și te introduce într-o stare anume. Poți opta de exemplu pentru un fototapet cu o imagine din natură pentru a pune în evidență un perete accent. Uită de zugrăveala clasică și alege un model de tapet în culori vii, vesele și cu imagini care induc o stare de bine: apus de soare, pădure, cer senin, elemente naturale. Îți recomandăm să alegi totuși modele care să se potrivească în fucnție de spațiul disponibil, într-o cameră spațioasă merg elemente de mari dimensiuni, iar într-una mică, se vor potrivi imprimeuri mici.
fototapet perete living
  • Cumpără un fotoliu comod. Zona de bine și liniște din propriul living se poate realiza prin amplasarea unui fotoliu confortabil, unde să te refugiezi seara când vei veni obosit acasă. Aici poți răsfoi paginile unei reviste, poți citi dintr-o carte, aici poți servi cafeaua de dimineață sau te poți delecta, seara, cu un pahar de vin. Fotoliul ar trebui să fie din același set cu canapeaua din living, evită obiectele de mobilier desperecheate.
  • Colțul stării de bine în jurul unui balansoar. Scaunul balansoar, spre deosebire de un scaun obișnuit, vizează confortul absolut… în mișcare. Acesta se deplasează înainte și înapoi prin schimbarea centrului de greutate al persoanei asezate. În cazul persoanelor care nu pot face efort fizic, scaunul balansoar este util pentru stimularea musculaturii și pentru ameliorarea durerilor de spate. În living, poți opta pentru un fotoliu balansoar care să se evidențieze printr-o nuanță contrastantă, dar al cărui stil să se integreze totuși armonios în decor. Îi poți alătura și un taburet pentru picioare, pentru un plus de confort, și îl poți decora cu perne, la fel ca în cazul unui fotoliu clasic.
  • Acoperă podeaua cu un covor pufos. Senzația de căldură, atmosferă de cămin, acel aer cozy este dat de materialele textile pe care le folosești în locuința ta, de la mochete, covoare și traverse până la perdele, draperii, lenjerii de pat sau pernuțe decorative. În living ar trebui să existe un covor moale și pufos, clasic sau modern, în funcție de stilul mobilierului. Covorul dă personalitate oricărei încăperi, poate fi chiar piesă de rezistență într-o cameră, iar importanța lui este una foarte mare.
  • Instalează un hamac în living. Dacă îți dorești instalare hamac în living poate fi făcută pentru reducerea stresului. Hamacul transmite mai mult decât oricare alt mobilier sentimentul de libertate și lipsă de griji, un simbol al relaxării și a vieții fără griji. Există o mulțime de legături cu mișcarea ușor balansată a hamacului, ceea ce duce la relaxare și o mai mare capacitate de eliberare de stres. Mai puțin stres duce la o mai bună concentrare și o stabilitate emoțională crescută. În hamac nu numai că te relaxezi repede dar poți să mai tragi și câte un mic somnic. Acest somn scurt de relaxare în hamac este foarte odihnitor și ajută la reducerea stresului.
instalare hamac
  • Plante decorative pentru living. Livingul oferă cea mai mare libertate în ce privește decorarea cu plante de apartament. Acestea se potrivesc de minune atât într-un living amenajat în stil minimalist, scandinav, modern sau rustic, cât și într-unul industrial, pentru că în fiecare dintre acestea lumina naturală este o caracteristică principală. Poți alege plante voluminoase, impozante, pe care să le așezi în colțul acela problematic în care nu încape niciun obiect de mobilier, sau lângă canapea, dacă sunt și înalte, pentru ca relaxarea să fie cât mai placută. Dacă preferi plantele mici, le poți aseza pe rafturi de perete, pe etajere de podea sau chiar direct pe pardoseală. Încearcă totuși să grupezi la un loc plante cât mai diferite și să alaturi plantelor scunde, cu frunziș amplu, unele înalte, cât mai zvelte. Cele mai potrivite plante de apartament pentru living sunt filodendronul, cactusul și alte plante suculente, begonia, arborele de cauciuc, streliția sau pothos, o plantă cu frunzele în formă de inimi, care arată spectaculos în ghivece suspendate.
Amenajare cu tapet: cum decorăm interiorul casei
  • În colțul stării de bine pune un lampadar cu lumină caldă. În spatele zonei de citit, mai exact a fotoliului în care te cufunzi seară de seară cu o carte în mână, așază un lampadar care să degaje o lumină caldă și blândă. Ai nevoie de un corp de iluminat care să spargă monotonia, care să accentueze un anumit loc, dar și care să contribuie la iluminarea perfectă a întregii încăperi. Optează pentru un model care să se potrivească cu stilul în care ai decorat livingul. Dacă acesta este clasic, alege un lampadar clasic, cu picior din lemn sau alamă, cu abajur în culori deschise de alb sau crem.
  • Panouri decorative pentru un perete accent. Livingul poate fi decorat cu un panou decorativ clasic sau poți opta pentru modele 3D, care conferă camerei profunzime și adâncime, mărind vizual spațiul. Panourile decorative pentru peretele accent sunt cea mai bună opțiune dacă dorești o schimbare, dacă vrei să aduci un suflu nou și proaspăt casei tale. Însă, pentru a obține un efect de senzație, va trebui să știi cum să le alegi corect, în funcție de camera unde dorești să le amplasezi. Alege modele care imită piatra naturală sau cărămida aparentă dacă ambientul livingului tău este unul de inspirație scandinavă, minimalistă sau rustică.

Livingul este cea mai importantă cameră din locuința ta și, pentru că aici îți petreci cel mai mult timp, vei avea nevoie și de o zonă de refugiu, un colț pentru relaxare și liniște. Acest spațiu poate fi creat simplu și rapid, cu un minim de efort, imaginație și creativitate.

preloader