8 lucruri neștiute despre apă

11 iulie, 2018

Te-ai gândit vreodată că apa are o putere fantastică asupra ta? Pare logic, nu-i așa, dacă ne gândim că organismul uman este format într-o proporție de 70% din apă? Lăsăm întrebările deoparte și îți povestim 8 lucruri uimitoare despre apă care îți vor potoli setea… de cunoaștere!

1. Planeta este acoperită de apă într-o proporție de 71%, din care mai puțin de 1% este apă potabilă sau dulce și poate fi consumată în starea ei naturală. Pentru că mare parte din apă este sărată, oamenii de știință au inventat stații de desalinizare, cele mai multe găsindu-se în Arabia Saudită! Și mai interesant este faptul că în lacul Baikal din Rusia se găsește cea mai mare cantitate de apă potabilă!

2. Corpul uman este format într-o proporție de aproximativ 70% apă. Dar, această cantitate variază în funcție de diferite momente ale vieţii noastre. De exemplu, fătul este constituit din aproape 95% apă în primele luni şi ajunge la circa 77% în momentul naşterii. O persoană de 70 kg conţine 42 de litri de apă.

3. Purificarea apei se poate face cu ajutorul soluției de clor, de aici mirosul pe care îl resimțim uneori în apa de la robinet.

4. Cercetătorii au observat că apa fierbinte îngheață mult mai repede decât apa rece, sărind practic peste faza de răcire. Fenomenul se numește Paradoxul Mbemba.

5. Doar pentru a confecționa 1 kilogram de bumbac sunt necesari peste 10.000 de litri de apă, gândește-te ce înseamnă acest lucru pentru hainele pe care le ai tu în dulap!

6. 800 de milioane de oameni de pe planetă nu au acces la apă curată, arată un studiu al celor de la Organizația Mondiale a Sănătății.

7. Aquaterapia sau hidroterapia este capacitatea apei de a vindeca organismul. Această terapie a fost descoperită în Antichitate de către greci și romani și preluată mai târziu de japonezi și chinezi. Principiul tratamentului cu apă este acela de purificare și detoxifiere a organismului.

8. Știai că un om se poate intoxica bând apă? Intoxicația cu apa se întâmplă mai ales în timpul efortului fizic, când se consumă o cantitate foarte mare de apă. Consumată în exces, apa tulbură echilibrul hidroelectric al organismului, ceea ce duce la eliminarea unui element important pentru organism: Sodiu.

8 lucruri neștiute despre apă

Reparăm și amenajăm după standard, nu după ureche! Costuri corecte, fixe, fără bacșiș, plus garanția lucrărilor! Când ai nevoie de un profesionist, alege ajusto.ro!

preloader