Când e necesară schimbarea sifonului de pardoseală din baie
8 iulie, 2022În momentul în care observi modificări ale modului în care se scurge apa de pe podeaua din baie, apa refulează în cadă, în cabina de duș sau în chiuvetă, ar trebui să știi că este momentul ca acest sifon pardoseală din baie să fie schimbat.
Este important să identifici posibilele probleme cu instalațiile sanitare interioare, înainte ca acestea să provoace și alte defecțiuni ulterioare. În general, unele dintre cele mai neplăcute sunt cele create de defecțiunile unui sifon de pardoseală, tocmai de aceea în rândurile care urmează vei afla care este rolul sifonului de pardoseală din baie, cât și când este necesară înlocuirea acestuia.
Rolul sifonului de pardoseală în baie
Scurgerile de podea sunt proiectate pentru a direcționa eficient și în siguranță apa către un canal de canalizare sau un canal de scurgere urbană, astfel încât podeaua să rămână uscată și camerele să nu se inunde. Acesta este și motivul pentru care, în general, sunt situate în cel mai de jos punct al unei case.
Mai mult, scurgerile din pardoseală au și scopul de a preveni mirosurile și gazele din canalizare să-și facă drum prin canalizare și în casa dumneavoastră. În general, o scurgere de podea trebuie să aibă întotdeauna o sită fixată peste el pentru a preveni rănirea, intrarea de obiecte străine sau introducerea dăunătorilor nedoriți în instalație. Cu toate acestea, dacă sita nu este suficient de netedă, părul și alte obiecte se pot bloca în ea, înfundând scurgerea.
Principalul rol al unui sifon de pardoseală în baie, componentă importantă a unui sistem de instalații sanitare, este de a evacua surplusul de apă apărut în zonele în care este montat, dar în afara acestuia, sifonul are și un rol important de aerisire menținând o atmosferă plăcută în baie. Toate accesoriile sanitare, inclusiv scurgerile de podea, trebuie să aibă sifoane.
Un sifon arată ca o țeavă în formă de „U”. Dacă te uiți sub chiuveta din bucătărie sau baie, acest lucru îți va oferi o idee despre cum arată un sifon, acesta fiind pur și simplu un fiting care asigură o etanșare lichidă pentru a opri emisia de gaze din canalizare. Sifoanele sunt în general făcute din PVC, metal, plastic și au un grilaj detașabil.
Un sifon de pardoseală este construit astfel încât să rețină un corp de apă care acționează ca un sigiliu de apă și ar trebui să fie de tip auto-curățare. Mai mult, ar trebui să genereze o viteză suficientă din fluxul disponibil pentru a avea un efect de auto-curățare, un finisaj neted și un alezaj complet uniform.
Când este necesară înlocuirea sifonului de pardoseală
Deteriorarea sifonului de pardoseală poate avea drept consecință multe probleme de scurgere, iar simptomele unui sifon pardoseală ce ar trebui schimbat sunt ușor de identificat:
- Refularea apei de la chiuvetă, wc, cadă sau duș.
- Staționarea apei pe podeaua băii.
- Apariția unor mirosuri neplăcute în baie.
- Este posibil să nu sesizezi niciunul din aceste simptome și să fie o fisură ascunsă în pardoseală. Simptomele apar la etajul inferior sub forma unor scurgeri pe tavan.
Pentru că procesul de schimbare a sifonului este complicat, poate fi necesară spargerea pardoselei sau înlocuirea unor țevi, nu doar a sifonului, vei avea nevoie de o intervenție profesionistă, de un instalator avizat care să aibă experiență plus toate uneltele și echipamentele necesare.
Sfaturi pentru întreținerea scurgerii din podea pentru baie?
Pentru a preveni înfundarea și a asigura curgerea lină a apei, există câteva măsuri pentru a menține scurgerile din podea:
- Toarnă apă în mod regulat în canalul de scurgere al podelei. Sifonul tău de pardoseală utilizează un mecanism de sifon pentru a preveni infiltrarea gazelor din canalizare în casa ta. În mod ideal, mulți sugerează menținerea nivelului apei la cel puțin 5-7 cm sub scurgere. Poți umple acea apă cu cca 4-5 l în fiecare săptămână pentru a evita apa murdară și stagnantă. Aceasta este, de asemenea, o bună practică pentru a vă asigura că linia de scurgere este deschisă și apa curge și prin ea, de asemenea. Apa va umple acest sifon pardoseală, formând o barieră între casa ta și sistemul de canalizare.
- Scurgerile de podea interioară captează revărsarea de la toalete, chiuvete, mașini de spălat și căzi și le direcționează către scurgerea de canalizare principală. Trebuie să existe o barieră de apă în interiorul sistemului de canalizare, care să împiedice mirosurile revărsate și murdare să ajungă la scurgerea podelei. Odată ce observi un miros neplăcut care provine dintr-un canal de scurgere, adăugă o găleată de apă cu săpun pentru a reîmprospăta echilibrul apei. Dacă observi că apa durează mult timp pentru a se scurge, vei ști că este timpul pentru o curățare temeinică.
- Nu permite înfundarea scurgerilor, acestea colectând diverse tipuri de resturi, de la părul animalelor de companie la particule de praf. Acestea ajung să se colecteze și să înfunde scurgerea podelei, ceea ce nu permite apelor uzate să curgă liber. Folosește un piston pentru a curăța înfundarea minoră și pentru a preveni revărsarea sau toarnă o soluție de oțet și bicarbonat de sodiu pe scurgere.
Dacă scurgerile de podea sunt verificate profesional și curățate în fiecare trimestru, le vei proteja împotriva reparațiilor costisitoare. Pentru întreținere regulată, urilizează un detergent de scurgere lichid în condiții de siguranță pentru a curăța componentele acesteia.
Programează o dată la începutul sau la sfârșitul lunii pentru a menține întreținerea scurgerii podelei, deoarece o scurgere a podelei din baie plină de murdărie și resturi va provoca doar un flux ineficient de apă și miros neplăcut.