6 modalități de a folosi oglinda în amenajarea casei
16 ianuarie, 2020Oglinda a depășit de multă vreme stadiul de obiect funcțional și a devenit un element decorativ în sine. În funcție de ramă, mărime sau formă, o oglindă poate deveni punctul central al unei camere, poate transforma un loc banal într-un decor strălucitor și poate aduce mai multă luminozitate decât ai putea crede.
Cum poți folosi oglinda în interiorul casei tale? Iată 6 modalități ușor de pus în aplicare pentru a te bucura de avantajele unei case cu oglinzi:
1. Oglinda tablou
Poziționează oglinda astfel încât să reflecte o imagine plăcută sau un colț amenajat cât mai frumos și vei avea un nou tablou în casă, element care se schimbă în funcție de unghiul din care îl privești. În funcție de poziționare, oglinzile pot reflecta un obiect de decor, un colț cu plante sau un fotoliu de relaxare și vei obține un efect simetric între două colțuri opuse din cameră. De asemenea, există oglinzi decorative în diverse forme și dimensiuni, care puse laolaltă vor crea un tablou de mare efect pe perete din living.
2. Oglinda fereastră „mobilă”
Locul ideal pentru a crea efectul de fereastră mobilă este este pe peretele opus unde se găsește deja o fereastră, pentru că în felul acesta oglinda va reflecta fereastra cea adevărată. Efectul pe care îl va crea este și cel de mărire al spațiului, dar mai ales va aduce mai multă luminozitate.
3. Mărirea unui hol mic
Oglinzile sunt recomandate în mod deosebit în spațiile înguste, mici și în cele slab luminate. O oglindă mare are ca efect dublarea spatiului. Mai ales în cazul holurilor mici, lipsite de lumină naturală, o oglindă mare este absolut necesară: va crea senzația unei zone mai ample și mai luminoase. Pe hol, oglinda este de preferat să fie dreptunghiulară și înaltă pentru un efect optim.
4. Accent de stil în dormitor
Oglinda poate juca un rol stilistic deosebit mai ales dacă optezi pentru stilul provensal, romantic. O măsuță de toaletă cu o oglindă înrămată în stil vintage va fi elementul central al dormitorului și în plus îți va da posibilitatea să-ți urmezi ritualul zilnic de înfrumusețare în cel mai simplu mod. De asemenea, șifonierul cu oglindă dă o notă de eleganță dormitorului, reflectă lumina și îți oferă posibilitatea să te vezi probând hainele pentru o nouă zi.
5. Punctul central al băii
Într-o baie mare, cada joacă un rol semnificativ datorită dimensiunii sale generoase. Dacă nu dispui însă de o baie încăpătoare care să-ți permită amplasarea unei căzi mai speciale, poți miza pe ajutorul oglinzilor. În locul clasicei oglinzi mici din fața chiuvetei, poți amplasa o oglindă de dimensiuni mari, care să ocupe o mare parte din perete.
De asemenea, pentru a mări efectul de spațiu și luminozitate din baie poți merge chiar până într-acolo încât să folosești oglinda pe un perete întreg, astfel oglinda va reflecta toată lumina din cameră și va „prelua” atât culoarea, cât si modelul faianței de pe peretele opus.
6. Strălucire în bucătărie
O oglindă montată pe peretele din spate al dulapurilor sau rafturilor creează o senzație de adâncime a camerei și oferă luminozitate. Pe lângă faptul că o oglindă poate lumina un dulap sau o vitrină, reflexiile din spatele rafturilor dau o notă plină de eleganță încăperii. În plus, oglinda în bucătărie va potența strălucirea elementelor de inox.
Nu există casă fără oglinzi, asta e clar. Important este să folosești oglinzile cât mai eficient pentru a contribui la valoarea amenajării interioare a casei. Pentru servicii de renovare a casei, ajusto.ro îți recomandă dintre cei mai buni meșteri, aleși pe sprânceană!