Soluții salvatoare când ai o pană de curent
6 februarie, 2020Cine a trecut printr-o pană de curent să ridice mâna. Chiar dacă nu te vedem suntem absolut convinși că ai ridicat-o, pentru că practic în fiecare an trecem prin câteva momente în care rămânem fără curent. Știm cât de incomod și neplăcut este să rămâi fără nicio sursă de lumină mai ales dacă este seară sau încălzirea casei depinde de energia electrică. Nu mai vorbim de situațiile în care aparatele electrice din casă au de suferit din cauza fluctuațiilor de tensiune.
În aceste condiții, prevenirea consecințelor neplăcute ale penelor de curent poate deveni în anumite perioade ale anului o prioritate pentru casa ta. Ce este de făcut?
Scoate din priză electronicele atunci când nu le folosești
Știm că e destul de greu să-ți amintești să scozi din priză un aparat electronic sau electrocasnic pe care îl folosești în fiecare zi, de exemplu atunci când pleci la serviciu sau la cumpărături. Dar, ține cont de acest lucru măcar în perioadele din an recunoscute pentru instabilitate atmosferice, vara și iarna. Dacă la meteo au anunțat ploi și vânt puternic, atunci încearcă să nu uiți de acest aspect, mai ales atunci când știi că vei lipsi de acasă câteva zile.
Folosește un stabilizator de tensiune
Variațiile de tensiune care apar în rețeaua electrică, pe timp de furtună sau în timpul perioadelor de consum maxim (vara, spre exemplu, când rețeaua electrică este suprasolicitată de aparatele de aer condiționat) sau chiar atunci când curentul revine după o pană și toate aparatele electrice pornesc în același timp. Când au loc întreruperi repetate de energie, acest lucru conduce la deteriorarea sau chiar stricarea definitivă a aparatelor electrice, care sunt dependente de rețeaua de curent electric.
Dacă ai observat mai frecvent probleme cauzate de variațiile de tensiune din casa ta, ar fi bine să iei în calcul achiziționarea unui stabilizator de tensiune. Stabilizatorul, care mai este cunoscut sub numele de regulator de tensiune, este un dispozitiv electric care menține valorile de tensiune electrică la un nivel relativ constant, pe un anumit element din circuit.
Protejează-ți aparatura cu UPS
UPS-ul (Uninterrubtible Power Supply) este un aparat electric conectat la rețeaua electrică și la echipamentul care necesită protecție. Un astfel de aparat are la bază un acumulator și un hardware elaborat, care în momentul în care există orice malfuncțiune în furnizarea energiei electrice, preia alimentarea echipamentului protejat până în momentul în care echipamentul poate fi închis în siguranță.
În plus, asigură alimentarea aparaturii conectate pe o perioadă de până la câteva ore prin intermediul unei baterii care stochează în prealabil energia de la o priză. Dar, funcționalitatea lui nu trebuie confundată cu cea a unui generator de energie electrică.
Achiziționează-ți un generator de curent
Dacă locuiești într-o zonă unde penele de curent sunt frecvente, iar încălzirea și funcționalitățile casei tale depind de rețeaua de curent electric, atunci achiziționarea unui generator de curent se va dovedi esențială. Generatorul este un echipament asemănător cu motorul electric, care transformă energia electrică, pentru a fi utilizată într-un circuit extern.
La alegerea generatorului de curent electric vei ține cont de caracteristicile esențiale: puterea și tensiunea furnizate, gradul de autonomie, combustibilul utilizat, sistemul de pornire, dacă este mobil sau fix etc.
Ai nevoie de ajutor în instalarea aparatelor electrocasnice? Intră pe ajusto.ro, solicită o ofertă și în cel mai scurt timp vei primi răspuns pentru serviciul autorizat de instalare dorit.