7 modele de coronițe de Crăciun pe care le poți face singur
21 decembrie, 2020Nu mai este mult până la Crăciun și trebuie să ne pregătim serios de pregătirile pentru sărbătoare. Chiar dacă se găsesc ornamente de Crăciun prin magazine, parcă nimic nu se compară cu lucrurile făcute cu propriile noastre mâini. În plus, poate deveni o tradiție frumoasă de familie, prin care putem face decorațiuni alături de copii: coronițe de crăciun, globulețe de brad, ghirlande, brazi în miniatură, fundițe, suporturi pentru lumânări, șosețele pentru cadouri, figurine și multe altele.
În perioada Crăciunului, decorarea locuințelor este o adevărată sărbătoare și reprezintă un prilej de a petrece timp prețios cu familia. Chiar și pentru cei cu mai puține abilități practice merită să încerce să facă ornamente de Crăciun, acesta devenind în timp o tradiție și un mod original de a petrece timp liber alături de cei dragi atunci când le cream și o modalitate unică și personală de a completa colecția de globuri și decorațiuni.
Cum faci coronițe de Crăciun
Să faci coronițe de Crăciun este cu siguranță foarte distractiv. Aceste ornamente de Crăciun au șansa să fie în atenția tuturor, fiind etalate la vedere și reprezentative pentru decorarea locuinței. Dacă nu sunt atârnate la ușa de intrare sau în geam, pot fi așezate pe bibliotecă sau comodă, poate chiar pe masa de Crăciun.
Pot fi create coronițe de Crăciun pe un cadru din carton, polistiren sau sârma. De asemenea la florării se găsesc inele pentru coronițe din nuiele, cu diferite dimensiuni, de la 15 la 60 cm diametru. De acest cadru vei prinde crenguțele de brad, pe care le poți decora cu globuri, lumânări, fructe uscate, batoane de scorțișoară și vanilie. Pentru un efect special, le poți vopsi cu spray argintiu. Pot fi înconjurate cu funde festive de Crăciun și pot fi împodobite cu luminițe. Pot fi făcute diferite forme din carton sau placaj, gen pătrate sau stea, cu 5 sau 8 vârfuri.
Există o mare diversitate de modele și de materiale, depinde numai de imaginația pe care o ai. Dacă diametrul coronițelor este mare, poți atârna în centru globuri, clopoței sau diferite alte figurine. De mare efect sunt și coronițele care nu au toată circumferința ornată similar. Foarte important este potrivirea culorilor în coroniță.
Modele de coronițe de Crăciun hand made
1. Coronița din crenguțe de brad
Această coroniță este considerată clasică sau primordială, pentru că de la ea s-a pornit. Dacă este de diametru mare de peste 40 cm trebuie făcută pe un cadru de sârmă sau nuiele, dacă este mai mică se face cadrul din crenguțele de brad. După ce s-a acoperit cu crenguțe de brad se leagă cu sârmă subțire și/ sau o fundă festivă de Crăciun. Se împodobește cu globuri beteală și luminițe colorate. O variantă poate fi și împodobirea cu fructe uscate și conuri. O fundă mare roșie poate fi așezată ori la ora 12, ori la ora 6, cum vă place.
2. Coronița din globuri
Este poate una din cele mai spectaculoase coronițe de Crăciun, nu este foarte ieftină, dar este de foarte mare efect. Poate fi făcută uni sau multicoloră, depinde de ce fel de globuri vrem să punem în ea. Avem nevoie de un mare număr de globuri, 80 sau 100, de diferite forme și dimensiuni. Încercăm să folosim globuri nu mai mari de 8 cm diametru, poate doar câteva de 10 cm, pe cât se poate din cele incasabile, nu din sticlă. Pe o sârmă destul de groasă, cam 1 mm se vor înghesui toate globurile avute. Sârma ideală ar fi de la un umeraș de curățătorie pe care îl desfacem, lăsându-i agățătoarea și îl facem rotund. Încercăm să nu alăturăm globuri la fel. Putem lipi globurile între ele cu plastic. Se închide inelul și se acoperă cârligul cu o fundă mare. O ornăm cu un șirag de luminițe.
3. Coroniță din Poinsettia
Procurăm de la florărie o coroniță de nuiele de cca 25 cm diametru. De la raionul de ornamente de Crăciun cumpăram Poinsettia, flori artificiale, în fucnție de cât de mare ne dorim să iasă coronița și de dimensiunea florilor. După ce le înlăturăm codița le vom lipi cu plastic cald pe fața coroniței cât mai înghesuite. Coronița poate fi numai din flori roșii, cu doar vreo 3 – 5 albe sau aurii. Marginile petalelor pot fii vopsite cu glitter.
4. Coroniță din gheme
Pe o sârmă de umeraș de curățătorie de haine, din care facem un inel vom agăța gheme de sfoară în principal de bumbac, cele albe, dar pentru contrast vor fi și din sfoară de cânepă sau lână de diferite nuanțe de gri. Ghemele au dimensiuni apropiate. Printre ele putem să mai punem și câteva globuri argintii sau albe. Peste coroniță vom lipi câțiva fulgi de zăpadă albi și argintii.
5. Coroniță alb argintie
Pe un inel de poliester alb, cu diametru cca 30 cm, vom fixa o fundă plasă albă, suficient de încrețită pentru a da senzația de spumoasă. Pe această fundă vom prinde cu agrafe sau lipi cu plastic cald diferite ornamente albe și / sau argintii, de genul pene, crenguțe, clopoței sau chiar globuri de mici dimensiuni, 1 la 3 cm. O fundă mai îngustă va închide ornamentul.
6. Coroniță ornată parțial
De mare efect poate fi o coroniță din poliester sau nuiele de 30 sau 40 cm diametru care va fi acoperită cu o fundă sclipitoare, să spunem aurie. Pe o treime sau mai mult din circumferință vom împodobi cu crenguțe de brad, numeroase fundițe aurii de diferite materiale, forme și mărimi. În cele din urmă se ornează și cu câteva globulețe, unele aurii, dar și în culori de contrast.
7. Coroniță în formă de stea
Dintr-un carton suficient de gros putem decupa un contur de stea cu o lățime de 6 sa 8 cm, pe care eventual o îmbrăcăm înfășurând-o într-o fundă albă sau argintie, cu „sclipici”. Pe una din jumătăți vom aranja crenguțe de brad, flori de Poinsettia și câteva globulețe în culori de contrast. Steaua se închide cu funda de agățat la ora 12 și o mare fundă care atârnă la ora 6.