5 moduri fascinante de a decora pereții din camera copilului

5 moduri fascinante de a decora pereții din camera copilului

9 august, 2021

Cum arăta camera ta când erai copil? Probabil că departe de ceea ce își dorește copilul tău în ziua de azi. Dacă sunteți în căutarea unor idei de decorare a pereților pentru camera copiilor, care să le stimuleze creativitatea și imaginația, dar deopotrivă să le reflecte interesele și hobby-urile, îți prezentăm mai multe idei de decorare a pereților extrem de atrăgătoare.

Aceste modele de pereți pentru camerele pentru copii sunt distractive, moderne și aspectuoase așa că nu trebuie să faci compromisuri în ceea ce privește designul. Fie că este un tapet cu animale din junglă, o bibliotecă de cărți cu un aspect unic sau abțipilduri speciale cu eroii favoriți, alege modelul care i se potrivește cel mai bine copilului tău.

Folosește-ți abilitățile de bricolaj pentru a adăuga un element unic în camera copilului: nota personală.

decor perete camera copilului

1. Perete tablă de scris

Dacă copilul tău are o latură artistică sau are tendința de a marca fiecare perete pe care îl vede, atunci această idee de decor este perfectă pentru el. Dedică un perete întreg micului tău artist și folosește o vopsea specială cu efect de tablă. Copilul poate desena zi de zi cu cretă, iar la finalul fiecărei zile vei șterge ”pânza” micului artist pentru a o pregăti pentru o nouă dovadă de creativitate și pentru noi momente de joacă și distracție.

2. Etajere pentru cărți

Chiar dacă trăim într-o eră digitalizată, copiii au nevoie de cărți. Cărțile de povești cu ilustrații și poze frumoase nu vor dispărea prea curând. Mai ales în camera unui copil mic, o mini bibliotecă cu etajere ingenios amplasate poate constitui un decor deosebit și util în același timp. Asigurați-vă că rafturile sunt construite pentru mai multe dimensiuni de cărți și că, această colecție poate crește treptat. Etajerele pot fi aranjate astfel încât să creeze un model ingenios sau pot fi plasate la înălțimea copilului pentru a fi ușor luate și puse la loc.

3. Tapet cu imprimeuri

Unul dintre cele mai simple moduri de a oferi camerei copilului un alt vibe și o pată de culoare este alegerea unui tapet cu imprimeu. Tapetul poate conține culorile preferate ale copilului, personajele din desenele preferate sau elemente din natură. Există o gamă largă de opțiuni atunci când vine vorba de tapet.
Tapetul poate surprinde esența unui anumit mediu și îl poate ajuta pe copil să se relaxeze sau să-și imagineze o lume aparte în propria cameră. Acest aspect poate fi unul reprezentativ pentru personalitatea fiecărui copil.

4. Stickere cu eroii favoriți

Sunt șanse mari ca micuțul sau micuța ta să își dorească o cameră tematică dacă are deja anumite hobby-uri. Pentru că există posibilitatea ca la o anumită vârstă copilul să-și dorească un anumit personaj din desene precum Winnie the Pooh, Mickey Mouse, Spiderman, Elsa sau Harry Potter.

Pentru că gusturile copilului se pot schimba foarte ușor și pentru că investiția în decorul camerei să nu fie una piperată, poți apela la stickerele decorative. Aceste autocolante sunt o modalitate excelentă de a încorpora suficiente elemente tematice care să îl facă pe copilul tău să se bucure de propria cameră.

5. Elemente decorative inedite

Tablouri, rame foto, litere decorative, luminițe, jucării sunt câteva dintre obiectele de decor potrivite pentru camera copilului. Folosește-te de creativitate și lasă-ți imaginația să zburde. Există o mulțime de obiecte inedite pe care le poți folosi ca decorațiuni, de exemplu dacă ai un copil pasionat de muzică atârnă o chitară pe perete și decorează camera în stil muzical. Dacă vorbim de camera unei fete pasionate de modă, decorează un perete cu pălării de toate felurile. Dacă vrei ca jucăriile de pluș preferate să aibă un loc special, atunci decorează un perete întreg cu plușurile simpatice care îi fascinează copilăria micuțul tău.