Mutatul în DOI: 5 sfaturi când te muți în casă nouă cu iubitul sau iubita

Mutatul în DOI: 5 sfaturi când te muți în casă nouă cu iubitul sau iubita

15 septembrie, 2021

Momentul când te muți cu iubitul sau iubita este unul deosebit de important într-o relație. Mutatul în doi este un prim test al relației de cuplu, un pas firesc de altfel pentru două persoane care își văd viitorul împreună. Așadar, ați planificat să vă mutați împreună, va trebui în primul rând să găsiți un apartament sau un spațiu suficient de mare pentru a răspunde nevoilor voastre.

Considerând că ați rezolvat acest pas, trebuie să știți că împărțirea unei locuințe cu persoana iubită presupune mult mai mult decât achiziționarea unor obiecte de mobilier. Iată așadar cele 5 sfaturi care îți garantăm că te vor ajuta să treceți mai ușor peste provocările mutatului în doi:

mutatul in doi

1. Împărțiți treburile casei la doi

Când stai singur/ă, lucrurile sunt diferite. Îți lasi lucrurile unde vrei, speli vasele când dorești sau ai timp, poate nu duci gunoiul mereu la timp. Însă, în momentul în care te muți cu persoana iubită este important să împărțiți trebuirle la doi și să stabiliți clar cine ce face. În principiu, fiecare partener trebuie să strângă după el și să nu lase mizerie în urmă.

În realitate nu se întâmplă mereu așa. O variantă ar fi să vă luați o mașină de spălat vase, iar soluția salvatoare pentru ca niciunul dintre voi să nu aibă nimic de reproșat este să apelați la servicii de curățenie profesională a casei.

2. Respectați-vă programul de somn

Deși împărțiți aceeași casă și același pat, acest lucru nu înseamnă că trebuie să aveți și același program de somn. Deși așa ar fi de dorit. Însă, dacă unul se trezește devreme, încearcă să nu îl trezești pe cel drag.
De asemenea, dacă ritualul de somn diferă, unuia îi place să citească și altuia să privească la televizor, încercați să dați volumul televizorului la minimum sau să nu ții veioza aprinsă atunci când citești în pat. Doar așa vei putea să îi faci viața mai ușoară jumătății tale.

3. Oferiți-vă timp singuri

Aveți dreptul și chiar specialiștii în relații încurajează persoanele care se mută prima dată împreună să își ofere timp petrecut în singurătate, poate pentru a face mișcare sau pentru a vă plimba prin parc. Apoi, puteți reveni acasă mai destinși ca oricând. Când cuplurile nu reușesc să facă acest lucru, încurajează în mod involuntar resentimente care pot dura o viață întreagă. Este foarte normal să mergi la cinema singur sau să vrei să bei o cafea în oraș în compania unei cărți.

4. Acceptați părerile opuse

Când locuiți împreună, este foarte ușor să ajungeți în situații contradictorii. Tocmai de aceea, este extrem de important să acceptați și părerile diferite. Lupta pentru apărarea propriilor opinii pe care nici nu știai că le ai până când ai fost provocat acum cinci secunde nu trebuie să vă acapareze mintea. Acesta este motivul pentru care fiecare cuplu are nevoie de un comutator de stopare a argumentelor, o frază la care să apelați atunci când simțiți că vă confruntați cu o ceartă. Poate fi ceva de genul: „Nu sunt de acord cu ceea ce spui, dar nu vreau să mă cert și consider că nu merită să fim unul împotriva celuilalt”.

5. Comunicați-vă dorințele

Discutați despre ceea ce vă doriți și, cel mai important, fiți sinceri unul cu altul. Explică-i partenerului care sunt nevoile tale, inclusiv când vine vorba despre viața socială. Probabil, veți dori din când în când să ieșiți cu colegii de serviciu sau prietenii, așa cum obișnuiați înainte de a vă muta împreună.