Amenajarea băii în 2021: Combinații de faianță și gresie în două culori

14 ianuarie, 2021

Amenajarea unei băi în două culori aduce mai mult dinamism, decât atunci când folosești aceeași nuanță și pentru gresie și faianță. Însă, odată cu acest avantaj vine dezavantajul de a combina două culori care fie nu se potrivesc, fie nu pun în valoarea mobilierul de baie și spațiul existent.

Secretul unui spațiu armonios stă în priceperea și creativitatea cu care faci combinații de culori. Dacă în 2021 ai în plan amenajarea băii și ești în căutare de idei de faianță și gresie în două culori, iată care sunt alegerile potrivite:

idei de baie in doua culori

1. Galben și gri

Probabil ai afla că în 2021 au fost alese două culori reprezentative: Ultimate Grey și Illuminating Yellow. „Este o combinație de culori care vorbește despre rezistența, optimismul, speranța și pozitivitatea de care avem nevoie în această perioadă, pe măsură ce ne resetăm, reînnoim, reimaginăm și reinventăm”, a declarat Laurie Pressman, vicepreședinte al Institutului pentru culori Pantone. Dacă simți că ai nevoie de o doză de energie și în același timp îți dorești să fii în trend, această combinație de culori pentru baie va fi una câștigătoare.

2. Gri și roz prăfuit

Dacă simți că vibrantul Illuminating este prea mult pentru casa ta, poți folosi gri într-o cantitate mai mare. Dar, ca acesta să nu arate puțin cam plictisitor, poți să-l condimentezi cu un roz prăfuit și vei avea parte de un decor minunat.

3. Gri și turcoaz

Este greu de găsit o altă nuanță, în toate variantele sale posibile, care să fie atât de adaptabilă și de potrivită pentru amenajările interioare precum griul. Așadar, rămânem în aceeași zonă și îți recomandăm o combinație mai îndrăzneață: gri și albastru. Poți alege de la nuanțe deschise de albastru până la tonuri curajoase precum turcoaz. Griul s-a dovedit alegerea perfectă pentru amenajările interioare, pentru că este o culoare suficient de neutră cât să lase alte culori să iasă în evidență. Poți alege nuanțe de gri și turcoaz pentru gresie și faianță pentru că este o combinație sofisticată și dinamică.

4. Galben și maro

O altă combinație de culori în tendințe în acest an este cea formată din galben și maro, mai ales dacă ultima aparține texturii de lemn. Galbenul este o culoare energică, de aceea poate fi folosită cu succes în amenajarea băii. Nu trebuie însă să o folosești în exces, ci poate reprezenta acea pată de culoare de care orice spațiu interior are nevoie.

5. Verde mentă și maro

Culorile naturale, care par desprinse din natură, vor fi la modă în 2021 în tot ce înseamnă amenajări interioare. Dacă în baia ta îți dorești o senzație de calm și stabilitate, această combinație de culori ți se va potrivi: verde mentă și maro. Un spațiu mic are nevoie de culori luminoase, așadar optează pentru verde mentă pentru faianță, iar pentru gresie alege din minunatele culori calde ale pământului: șofran sau chihlimbar.

Atunci când îți alegi culorile în baie, trebuie să ai în vedere stilul tău personal, dimensiunea băii și cât timp vrei să păstrezi acele culori în baie. Combinarea a două culori principale nu trebuie să se rezume în a alege faianța într-o culoare și gresia în alta, ci se pot alege finisaje cu imprimeuri, obiecte sanitare colorate sau obiecte decorative în cele două nuanțe dorite.

Dacă ai nevoie de un bun specialist în amenajarea casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!

preloader