Amenajări interioare în 2022: 10 tendințe pe care să le adopți

Amenajări interioare în 2022: 10 tendințe pe care să le adopți

7 ianuarie, 2022

Ca și în cazul „modei” în îmbrăcăminte, muzică sau cultură în general, tendințele de amenajări interioare sunt conduse de factori care sunt, de obicei, dincolo de controlul nostru. Un bun exemplu în acest sens este efectul-undă cauzat de pandemia actuală.

De când a început pandemia, adică ultimii doi ani, au apărut multe schimbări care au afectat modul în care trăim și amenajăm interiorul. Oamenii vor să se simtă în primul rând în siguranță și confortabil. Având în vedere că lockdown-urile ne-au ținut pe mulți dintre noi blocați acasă, ne-a inspirat cu adevărat să ne dorim să profităm la maximum de spațiul nostru, ceea ce se poate considera ca o schimbare majora în design interior.

Ca urmare, casele noastre au devenit un loc de muncă, educație, odihnă, divertisment și mâncare. A trebuit să ne adaptăm și să ne folosim bucătăriile ca birouri de acasă, dormitoarele noastre ca săli de clasă pentru copiii noștri și camerele noastre de zi ca loc de exerciții fizice. Fiecare cameră a trebuit să devină multifuncțională pe măsură ce trecem la acest nou mod de viață și de nou design interior.

amenajari interioare in 2022

Pornind de la aceste premise putem să ne confruntăm cu tendințele de amenajare interioară în 2022.

Tendințe de design interior în 2022

1. Mobilier multifuncțional

Așa cum am menționat mai sus, pandemia a schimbat modul în care ne folosim spațiile și ne-a forțat să ne folosim casele în moduri mai multifuncționale. Versatilitatea va fi o tendință comună în design interior în 2022, deoarece vom vedea că spațiile și piesele de design interior au mai mult de o utilizare. Așteptați-vă să vedeți mai mult mobilier multifuncțional folosit în interioarele casei pentru 2022.

2. Minimalism extrem

În timp ce minimalismul a devenit mai frecvent în ultimii ani, minimalismul extrem este cu siguranță în trend pentru amenajări interioare în 2022. Minimalismul extrem a fost adus de nevoia de a curăța bunurile pentru a elibera spațiu pentru activitățile zilnice care acum trebuie realizate din interiorul casei. În plus, pentru a ajuta la reducerea stresului, se încearcă crearea de spațiu liber, fără aglomerare. Ca urmare, oamenii sunt pe departe împotriva bunurilor inutile din casele lor, pentru a se simți mai organizați.

3. Mobilier și decor curbat

Spre deosebire de tendințele anterioare de margini curate, ascuțite și linii moderne, drepte, vedem tendințele de design interior în 2022 cu forme mai rotunjite în mobilier, iluminat și decor. Formele rotunjite, mai organice, adaugă moliciune unui aranjament. De asemenea, fac ca un spațiu să se simtă mai confortabil, deoarece formele curbate au o energie mai liniștitoare.

4. Materiale naturale

Utilizarea materialelor naturale a câștigat popularitate în ultimii ani, dar în design interior în 2022 se așteaptă să se vadă mai mult ca niciodată. Materialele naturale nu numai că adaugă căldură unui spațiu și aduc un sentiment de confort, dar ajută și la compensarea cantității de tehnologie pe care suntem obligați să o folosim în această perioadă neobișnuită. Încorporarea materialelor organice în interioarele casei, cum ar fi lemnul, trestia, ratanul, iuta, piatra, inul, bumbacul, lâna, etc. ajută la asigurarea echilibrului în viața noastră prea conectată la calculator.

amenajari interioare in 2022

5. Sustenabilitate

Despre această caracteristică a materialelor s-a vorbit în ultimii ani mai mult ca oricând. Stând acasă și făcând un pas înapoi față de viața obișnuită, a permis oamenilor să fie mai conștienți de impactul pe care îl exercită asupra mediului. În 2022, materialele sustenabile sau reciclate vor fi din ce în ce mai frecvente în design interior, oamenii începând să facă alegeri pozitive pentru planeta noastră, iar sustenabilitatea este acum o caracteristică de vânzare atunci când vine vorba de atragerea atenției proprietarilor și constructorilor de case. Așteptați-vă să vedeți mobilier, podele și elemente arhitecturale care utilizează materiale ecologice, cum ar fi; lemn recuperat, plută, bambus, iută, sticlă, plastic reciclat și metal.

6. Nuanțe diferite de verde

Verdele este în trend de ceva vreme și continua să fie în trend pentru amenajări interioare 2022. Verdele este luminos și liniștitor, culoare cu influențe botanice, ce calmează simțurile. Este asociat cu revitalizarea, creșterea și natura. Într-o lume în care suntem atât de învăluiți în tehnologie, verdele ne ajută să ne simțim mai mult una cu natura. Așteptați-vă să vedeți măsliniu și alte nuanțe calde de verde, precum și tonuri mai bogate fiind incorporate în interioarele casei 2022 prin mobilier, plante și decor.

7. Bucătării calde și relaxante

Asociază toate bucătăriile albe cu tonuri calde. Deși bucătăriile albe sunt clasice și nu vor ieși niciodată cu adevărat „din stil”, în designul interior al anul 2022 se va adăuga căldură în casă pentru a-i face pe oameni să se simtă confortabil. Asteptați-vă să vedeți mult mai multe bucătării care îmbrățișează tonuri calde, naturale, atât în mobilier, cât și în decorațiuni.

amenajari interioare in 2022

8. Pardoseli de culoare deschisă

Podelele din lemn de esență tare de culoare deschisă vor continua să fie în trend în anul 2022 din câteva motive. În primul rând, culorile deschise ajută la a face un spațiu să se simtă mai mare, astfel încât este logic ca într-o perioadă în care suntem limitați la casele noastre, am dori să ne facem împrejurimile să se simtă mai spațioase. În al doilea rând, podelele luminoase reflectă lumina naturală care vine de la ferestre și ajută la a face lumina să călătorească în jurul unui spațiu, făcându-l astfel să se simtă mai aerisit și mai luminos. În al treilea rând, parchetul din lemn de esență tare care este obținut dintr-o resursă internă este de fapt una dintre cele mai ecologice opțiuni de pardoseală, care este foarte aliniată cu tendința de durabilitate. Și, în cele din urmă, parchetul din lemn este unul dintre cele mai bune exemple despre cum să aduci elemente naturale în casa ta într-un mod frumos.

9. Accente negre

Deși există o temă comună a elementelor naturale care intră în 2022, accentele negre vor fi și mai populare. Acest lucru se datorează probabil contrastului frumos pe care îl oferă împotriva tonurilor de lemn natural și a altor materiale organice. Vă puteți aștepta pentru a vedea negru utilizat în mobilier, iluminat, decor, ornamente, uși, pereți, tavane și aparate de bucătărie.

10. Confort și durabilitate

Pentru ca am petrecut mai mult timp ca niciodată în casele noastre în 2020 și 2021, confortul și durabilitatea au devenit elemente cheie pentru interioarele locuințelor. Fără certitudinea că vom putea reveni la viața obișnuită, oamenii îmbrățișează faptul că ar putea fi nevoiți să lucreze și să facă școală de acasă pentru încă câteva luni. Ca urmare, vom vedea mobilier, textile și materiale care se concentrează pe confort, fiind capabile să reziste la o utilizare mai frecventă.

 

preloader