Animale de companie în apartament? 6 sfaturi pentru o viață fericită împreună

23 iulie, 2020

Știm cât de drăgălașe sunt animalele de companie, mai ales atunci când sunt mici și au permanent chef de joacă. Însă, pe cât de simpatice sunt pe atât de rău îți pot distruge apartamentul, mai ales dacă ne gândim la gheare, dinți și urină. Dar, ca acest inconvenient să nu-ți umbrească din bucuria timpului petrecut împreună, trebuie să iei în calcul anumite sfaturi practice care previn posibile accidente sau stricăciuni.

Așadar, iată ce poți face pentru ca viața cu animale de companie în apartament să fie plină de bucurii:

curatenia casei cu animale

1. Fii lângă ele cât mai mult timp

Dacă timpul pe care îl petreci acasă este redus, atunci ar trebui să te gândești de mai multe ori înainte de a-ți lua un animal de companie. Multe animale de companie au anxietate de separare, care se poate agrava dacă sunt aduse într-un spațiu mic așa cum sunt apartamentele, iar comportamentul lor să fie unul distructiv asupra mediului în care trăiesc: urină împrăștiată prin casă și mobilă roasă sau zgâriată. Așa că, petrece cât mai mult timp cu ele, până se obișnuiesc cu noul spațiu de locuit.

2. Optează pentru suprafețe ușor de curățat

Dacă te pregătești pentru amenajarea interioară a apartamentului și ai de gând să adopți un animal de companie în viitor (sau ai deja unul), atunci ține cont să pregătești mediul astfel încât să nu cureți la nesfârșit. Optează pentru pardoseli din materiale cât mai rezistente (gresie, piatră, linoleum, parchet laminat etc) și în nuanțe de maro precum stejarul. Același principiu de alegere a culorilor este valabil și în cazul covoarelor care ar fi bine să nu fie pufoase, ci cu fir scurt, pentru a putea fi ușor asiprate și curățate de părul animalelor de companie.

3. Pregătește-le locul

Fie că vorbim de o pisică sau de un câine, animalele trebuie să știe că au un loc doar al lor. Perne sau coșulețe lavabile pentru câini și cutii sau ansambluri de joacă cu funii de sisal pentru pisici sunt importante pentru animalele de companie. Dacă vorbim de un cățe mic, îl poți pune inițial într-un un țarc pentru pui, de dimensiuni potrivite, pentru a-i oferi un sentiment de securitate și pentru a-i permite să stea nesupravegheat pentru perioade scurte de timp.

4. Cumpără-le jucării

Mai ales puii de animale au un mare chef de joacă, iar lipsa atenției în acest sens duce de cele mai multe ori la accidente casnice de genul: perdele rupte, jaluzele desprinse sau cabluri roase. Atât pisicile, cât și câinii au nevoie de jucării de ros, de alergat, ansambluri de joacă cu suprafețe rezistente pentru instinctele lor de zgâriere sau mușcat.

5. Achiziționează-ți un aspirator performant

Se știe despre animalele de companie că lasă mult păr în urma lor, în special pe covoare și canapele. Fie că optezi pentru un aspirator robot care pe care îl poți programa să aspire zilnic casa, fie că aspiri chiar tu, ideea este să alegi un aparat performant și eficient care să absoarbă rapid firele de păr, fără să fie nevoia să insiști și să depui un efort suplimentar.

6. Curăță imediat ”accidentele”

Dacă ai un animal de companie mic, atunci riscul de a găsi urină prin casă este destul de mare. Acest obicei va dispărea cu timpul, însă cea mai bună soluție este să acționezi imediat pentru îndepărtarea mirosului care îl poate atrage pe viitor să-și facă nevoile în același loc. Dacă urina este pe covor, presară niște bicarbonat de sodiu pe zona recpectivă pentru a absorbi umezeala, apoi șterge cu soluția de apă și oțet.

Ai nevoie de ajutor la curățenia apartamentului tău cu animale de companie? ajusto.ro îți pune la dispoziție un serviciu profesional și calificat în curățenia casei.

preloader