Aranjarea mesei de Crăciun: 7 idei de impresionat musafirii

11 decembrie, 2019

Există vreo sărbătoare care să se compare cu Crăciunul? Noi credem că nu, mai ales dacă vorbim de decorarea casei. Perioada Crăciunului este una în care primim musafiri mai mult decât în oricare perioadă a anului. Și cum petrecerile la români înseamnă adesea preparate culinare care mai de care mai speciale, masa devine automat punctul central al casei și laitmotivul oricărei petreceri. Dacă în acest an ești gazdă și deja ai lansat invitațiile, noi îți venim în ajutor cu idei de aranjare a mesei de Crăciun cu care sigur îți vei impresiona musafirii.

Deci, dacă vrei să dai un aer festiv mesei tale de Crăciun, iată 7 idei de aranjare a mesei:

aranjarea mesei de craciun

1. Alege o tematică  

În alegerea tematicii petrecerii de Crăciun, inspiră-te din culorile preferate, stilul casei tale, poate chiar hobby-urile familiei. Chiar dacă vorbim de sărbătorile de iarnă, ai posibilitatea să explorezi teme diverse care îți vor pune imaginația și creativitatea la lucru. 

2. Joacă-te cu nuanțele

Dacă îți plac abordările moderne, folosește-te de nuanțe neutre în combinație cu mult alb și argintiu. Dacă îți plac accentele tari de culoare, poți merge pe combinații de culori puternice precum roșu, verde smarald, albastru regal și mov care vor avea un efect energizant. Dacă vrei să aduci magia la masa ta de Crăciun, atunci clar optează pentru accente metalice pe care să le asociezi cu nuanțe neutre.

3. Combină inedit vesela

Dacă alegi ca la masa ta de Crăciun, vesela să fie în centrul atenție, apelează la vase colorate, dar nu uita să echilibrezi totul cu alb pentru fața de masă, naproane, șervete sau pentru aranjamentele de pe masă. De asemenea, poți combina două servicii de veselă colorată, să alegi pentru farfuria de fel doi și pentru farfuria adâncă piese diferite. 

4. Ornează masa cu decorațiuni speciale

Lumânările, crenguțele și conurile de brad, decorațiunile florale și alte ornamentele speciale de Crăciun sunt importante pentru ca masa să devină punctul central al livingului. Șervețele cu imagini de Sărbători, solnițe în formă de reni, steluțe aurii și coronite de brad poleite cu praf de stele, toate acele decorațiuni cu tematică de iarnă aduc zâmbete garantat pe buzele invitaților la masă.

5. Adu lumină la masă

Dacă masa nu este poziționată sub un candelabru, o idee excelentă de a aduce lumină la masa de Crăciun este să folosești sfeșnice și lumânări. Un șir lung de lumânări în mijlocul mesei este o modalitate perfectă de a crea o atmosferă de poveste, mai ales dacă masa are loc seara.

6. Oferă un mic cadou invitaților

După cum ai observat, la nunți sau botezuri, se oferă câte un mic cadou mărturie invitaților de la petrecere. Procedează și tu la fel și oferă un cadou simbolic celor prezenți la masă, poate să fie o prăjitură cu răvaș sau un loz în plic, ideea este să oferi un cadou simplu, dar care să garanteze buna dispoziție tuturor încă de la începutul serii.

7. Adaugă ceva care amuză

Masa de Crăciun nu trebuie să fie extrem de pretețioasă sau formală, mai ales dacă vorbim de o masă în familie sau cu prietenii apropiați. Simțul umorului nu ar trebuie să lipsească din nicio casă. Dimpotrivă, pentru a destinde atmosfera de la bun început, plasează un obiect amuzant la masă, poate fi vorba de o jucărie Moș Crăciun care cântă sau un ren haios care „ține” șervețelele. Cu siguranță va produce zâmbete și va fi motorul glumelor de început.

O casă pusă la punct musafiri voioși așteaptă. Dacă vrei să faci schimbări în decorul casei tale și ai nevoie de o echipă de profesioniști în amenajări interioare, te așteptăm pe ajusto.ro pentru a iniția o discuție. 

preloader