Aspecte la care să te uiți când alegi un hamac

25 mai, 2021

Ai decis să cumperi un hamac? Ne bucurăm pentru tine! Un hamac reprezintă o alegere inspirată, pentru că oferă ore nesfârșite de relaxare pentru adulți și o mulțime de momente de distracție pentru copii. Hamacele au fost utilizate pentru prima dată în urmă cu peste 1.000 de ani de către indigenii din America Centrală și de Sud. Exploratorii europeni au adus hamacele pe continentul lor natal, unde au fost folosite de marinari pentru a le oferi un loc sigur în care să doarmă în timp ce călătoreau pe mările agitate.

Astăzi, designul general al unui hamac este destul de similar cu hamacele din trecut. De fapt, hamacele braziliene și mayașe folosesc aceleași tehnici de țesut utilizate cu secole în urmă. Cu toate acestea, există mai multe tipuri de hamace disponibile pentru a alege pentru a satisface o varietate de nevoi.

Probabil atunci când auzi cuvântul hamac ți se activează automat în minte ideea de camping, iarbă verde sau doar un pui de somn bine meritat. În funcție de locul unde vrei să-l montezi, pentru că da poate fi instalat atât la exterior, cât și la interior, este necesar să cunoști anumite criterii de selecție.

montaj hamac

Pentru a alege cel mai bun hamac, trebuie să te uiți la următoarele aspecte:

1. Stilul hamacului

În general, hamacele se prezintă în cinci stiluri de bază: maya, brazilian, american, matlasat și tip frânghie. Fiecare tip are un design ușor diferit și cea mai bună opțiune pentru tine depinde de modul în care intenționezi să folosești hamacul. De exemplu, hamacele Maya sunt hamacele țesute manual și reprezintă o opțiune bună pentru a dormi, deoarece designul lor te blochează în siguranță în hamac, astfel încât să nu cazi accidental în timp ce dormi. Hamacele braziliene au o țesătură mai strânsă decât hamacele maya și au o lungime puțin mai scurtă, ceea ce le face o opțiune bună pentru spațiile mai mici din interior sau din exterior.

2. Modalitatea de prindere

Hamacele clasice sunt cele pe care probabil le-am văzut cu toții afară prinse de doi copaci aflați la o anumită distanță unul față de celălalt. Dar, sistemul de prindere al hamacului va determina locul unde poți folosi hamacul și chiar durata de viață a acestuia, pentru că există și hamace de interior. Unul dintre cele mai bune hamace este cel care vine la pachet cu un suport din oțel. Hamacul special conceput pentru interior este prevăzut cu un sistem de prindere distinctiv, o bară care se va prinde de tavan, cu ajutorul unui lanț destul de puternic.

3. Capacitatea de susținere

Hamacele, indiferent de tipul lor, pot fi create pentru o singură persoană sau pentru două. În mod previzibil, hamacele pentru două persoane vor putea susține o greutate mai mare care poate ajunge de multe ori până la 180-200 de kg. Un hamac bun va putea susține cel puțin 100 de kg, dar cel mai bun hamac ar trebui să poată susține peste 150 de kilograme, acesta fiind și un indiciu al calității sale, al rezistenței materialelor.

4. Materialul

Materialul din care este fabricat hamacul poate să îți garanteze confortul oferit, mai ales în zilele foarte călduroase, cât și numărul de sezoane în care vei putea să îl folosești. În general, hamacele care se găsesc în comerț sunt realizate din materiale sintetice și din materiale naturale. Hamacele din bumbac sau pânză vin cu avantajul confortului, al faptului că permit aerisirea, împiedicând transpirația când stai în ele. Hamacul din material sintetic este capabil să susțină o greutate mai mare și este considerat a fi mai rezistent.

5. Accesorii speciale

Un hamac foarte bun nu îți va asigura doar momente de relaxare în timpul liber ție și persoanelor dragi, ci îți poate fi de folos în anumite condiții, de exemplu te poate proteja împotriva insectelor sau ploii, dacă alegi un model corespunzător. Un hamac poate veni echipat cu anumite accesorii utile precum: plasă de țânțari, protecție pentru ploaie, pernă pentru cap sau sac pentru transport.

preloader