Biroul de acasă: lucruri esențiale în care merită să investești

6 noiembrie, 2020

Să lucrezi din canapeaua din sufragerie părea o plăcere ocazională, de care te bucurai din când în când, până când a devenit realitatea fiecărei zile. Oodată cu pandemia cu coronavirus, multe dintre persoanele care au început să lucreze work from home au descoperit că astfel de birouri improvizate pot deveni adevărate ”găuri negre”, ceea ce poate duce la conflicte familiale sau la lipsă de productivitate.

Dacă în acest moment lucrezi de acasă, un spațiu de birou bine conceput te poate ajuta la eliminarea distragerilor, concentrare și obținerea inspirației. Așadar, iată în ce lucruri este indicat să investești pentru biroul de acasă:

biroul de acasa

Un birou în funcție de stilul tău de lucru

Biroul de acasă trebuie să te îmbie clar la lucru. Fie că ai sau nu o cameră separată pe care o poți folosi ca spațiu de birou, masa de lucru și scaunul trebuie să-ți placă, să-ți creeze o senzație de bine atunci când te apuci de treabă. Așa că, alege un birou care să-ți completeze personalitatea, de exemplu, dacă activitatea ta necesită un nivel ridicat de concentrare, poți opta pentru un birou clasic, în nuanțe închise. În schimb, dacă scopul este stimularea creativității, un birou într-o culoare deschisă, chiar colorat, este varianta optimă.
De asemenea, dacă jobul tău implică lucrul cu multe hârtii și dosare, este de preferat ca biroul să fie mai generos ca dimensiune și să aibă un sistem de depozitare. În schimb, dacă lucrezi în mediul digital, cel mai probabil o masă simplă care să-ți susțină laptopul și câteva accesorii de birou este tot ce ai nevoie.

Accesorii de birou care îți ușurează munca

O sursă suplimentară de lumină, un whiteboard pentru notarea rapidă a ideilor sau o tavă pentru documente sunt accesorii de birou foarte utile pentru ca munca de acasă să se desfășoare în cele mai bune condiții. Investește într-o lampă de calitate care nu se încinge ușor și care îți poate oferi o lumină cât mai bună care să-ți asigure confortul și să atenueze oboseala ochilor, mai ales dacă obișnuiești să lucrezi și după lăsarea întunericului.

Decorațiuni cu personalitate, pentru o stare de bine

Un perete complet alb este complet neindicat dacă jobul tău presupune creativitate sau umor. Deci trebuie să ții cont și de acest aspect în amenajarea biroului, adică să vii cu elemente decorative inspiraționale, menite să-ți stimuleze imaginația. Chiar dacă pentru mulți decorațiunile de birou pot părea lucruri pe care nu merită să dai banii, adaugă un strop suplimentar de stil cu ajutorul unor decorațiuni inspirate. Un mic avcariu, tablouri pe pereți, ghivece cu plante sau statuete, alege acele elemente care au sens pentru tine și-ți dau o stare de bine de fiecare dată când le privești.

Te gândești la amenajarea unui birou în propria casă? ajusto.ro se ocupă cu majoritatea tipurilor de lucrări în amenajări interioare. Hai să discutăm despre proiectul tău și să găsim împreună cea mai bună soluție!

preloader