Ce poți face cu mobilierul vechi

10 ianuarie, 2019

Te uiți la scaunul vechi de bucătărie și nu vezi o simplă piesă veche de mobilier, vezi o amintire de familie? Au trecut foarte mulți ani peste el și din păcate nu se mai potrivește noului decor. Știm că îți este greu să te desparți de el, iar să-l arunci la gunoi deja e prea mult. Există soluții, se numesc secrete de design, care te pot ajuta să transformi aceste piese de mobilier în amintiri care să dăinuie în continuare în timp și care, în același timp, să îți înfrumusețeze casa.

Dacă ai piese de mobilier vechi de care nu vrei să te desparți, iată ce poți face cu:

Ce poți face cu mobilierul vechi

Scaune vechi. Cu puțină îndemânare, oricine poate da viață scaunelor vechi din lemn, salvându-le de la uitare. În primul rând, dacă scaunul pe care vrei să-l transformi într-o nouă piesă de mobilier are un spătar frumos, poți face un cuier de haine, un suport pentru prosoape sau un raft pentru uneltele de grădinărit sau de ce nu chiar ghivece mici pentru terasa de afară. De asemenea, din partea de jos, poți face o măsuță de cafea extraordinară dacă dai dovadă de puțină creativitate și o vopsești cu un lac de exterior rezistent la apă și eventual îi aplici ceva elemente decorative inedite.

Ușă veche. Ai decis să înlocuiești ușile vechi cu altele noi și moderne? Este de înțeles, dar nu arunca foile de ușă pentru că le poți transforma într-o masă de dining vintage fabuloasă sau un birou original. Lemnul este un material rezistent în timp dacă este tratat și păstrat în condiții optime, astfel că îl poți slefui sau vopsi cu ușurință astfel încât să se potrivească noului ambient. Apelează la un tâmplar priceput și împărtășește-i proiectul de transformare a ușilor vechi. Ai o mulțime de variante de transformare, de la tăblie pentru un pat matrimonial, la o ramă pentru oglinda din hol, un suport pentru cărți sau chiar un cuier de hol.

Sertare. Dulapul vechi de bucătărie al bunicilor avea sertare, comoda din dormitor primită moștenire de la mătușa de asemenea, de biblioteca părinților nici nu mai vorbim, sertare cât vezi cu ochii. În mare parte, mobilierul vechi indiferent de utilitate conținea o mulțime de sertare. Tocmai de aceea, dacă spațiul nu îți permite să recondiționezi piese de mobilier mari, dar îți dorești totuși să nu rupi legătura cu trecutul, un alt mod de a refolosi o parte din mobilier este să-i dai o nouă întrebuințare. De exemplu, sertarele le poți transforma într-un scaun de picioare foarte confortabil, în suporturi pentru ghivecele cu flori, în dulăpioare mici de perete pentru cărți, în noptiere pentru pat etc.

Comode TV. Comodele acelea voluminoase și grele din casa părinților pot lua o nouă înfățișare în noul tău ambient dacă le schimbi întrebuințarea. De exemplu, dacă renunți la picioarele comodei (în cazul în care modelul tău are) și îi reduci din înălțime, îi pui un burete deasupra, o revopsești, poți transforma vechea comodă tv într-o banchetă de hol perfectă pentru a depozita încălțămintea și pentru a te așeza pe ea pentru a te încălța mai ușor.

Pian. Un pian foarte vechi, care nu mai poate fi folosit pentru cântat, poate fi transformat într-o piesă de decor absolut senzațională care îți va reaminti de momentele frumoase petrecute în casa bunicilor tăi. Noi îți spunem ce poți face cu un pian vechi, iar alegerea îți aparține: bibliotecă (renunță la picioare și fixează-l pe perete, în interiorul căruia poziționezi 2-3 rafturi pentru cărți), masă pentru living (așează o bucată de geam deasupra), măsuță de hol, suport pentru avcvariu etc. Pentru un efect spectaculos este important să păstrezi claviatura.