Ce poți face cu sarea de bucătărie

7 septembrie, 2018

Sarea este folosită ca un conservant natural de secole, pentru că este un agent antimicrobian care previne dezvoltarea bacteriilor în majoritatea produselor alimentare. Dacă te aștepți să-ți spunem trucuri de gătit cu sarea de bucătărie, nu ai ghicit. Pentru că sarea are o mulțime de alte întrebuințări în gospodărie de care pariem că nu știai.

Propunem să iei un carnet și un pix, nu să notezi rețete de mâncare, ci trucuri extrem de eficiente care te vor salva în diverse situații.

Ce poți face cu sarea de bucătărie

1. Remediu împotriva picioarelor obosite

Picioare obosite și umflate, ținute mult prea mult în pantofi cu toc sau în încălțăminte închisă? Dizolvă o cană de sare grunjoasă sau sare de mare într-un lighean cu apă caldă și relaxează-te timp de 15 minute. Pielea picioarelor va deveni mai moale, celulele moarte se vor elimina, bătăturile se vor înmuia, în plus se va îmbunătăți circulația sangvină periferică.

2. Reduce gustul amar al cafelei

Dacă ai renunțat la cafeaua îndulcită cu zahăr, dar te deranjează gustul amar, presară câteva cristale de sare în ceașca de cafea. Se pare că ionii de sodiu limitează gustul amar al cafelei și îi intensifică aroma plăcută.

3. Curăță țevile

Odată cu venirea copilului ai decis să renunți la soluțiile toxice necesare la curățenia casei? Nicio problemă. Prepară un amestec dintr-o jumătate de ceașcă de sare și o ceașcă de apă fierbinte și toarn-o în scurgerea de la chiuvetă. Aplică periodic această metodă pentru a elimina mirosurile neplăcute și pentru a curăța grăsimile de pe țevi.

4. Igienizează încălțămintea

Mirosul neplăcut din pantofi este o problemă extrem de agasantă care se acutizează mai ales în sezonul cald. Medicii spun că în interiorul unei perechi de pantofi se dezvoltă ușor bacterii și microorganisme care pot duce la apariția micozelor. Pentru a preveni acest lucru presără periodic sare în interiorul pantofilor și lasă peste noapte să acționeze.

5. Reduce riscul de infecții în gură

Gargara cu apă sărată este o practică extrem de veche pentru reducerea riscului de infecții la nivelul cavității bucale, dovedită de altfel de știința modernă. Studiile arată că soluția cu apă sărată ajută la reducerea severității infecțiilor respiratorii, indiferent dacă este virală sau bacteriană.

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!  

preloader