Cele mai comune 5 locuri din casă unde se ascund insectele

12 iunie, 2019

Gândacii de bucătărie, furnicile, moliile sau ploșnițele sunt „colocatarii” pe care nimeni nu și-i dorește. Din păcate, dacă nu se iau măsuri din timp, casa poate fi invadată la modul foarte serios de micile insecte. Sezonul cald este perioada optimă pentru apariția și înmulțirea lor. Chiar dacă în general aceste insecte par inofensive, în momentul în care se înmulțesc necontrolat ajung să devină extrem de deranjante și să umble prin toată casa. Pentru că pătrund în diverse locuri, unele dintre ele extrem de murdare, insectele pot infecta suprafețele cu care intră în contact, așa cum sunt alimentele neacoperite, mobilierul sau hainele.

Unde se ascund micii invadatori și ce măsuri ar trebui să iei ca să scapi de ei, îți spunem imediat în rândurile următoare:

1. Țevile de scurgere

Gândacii de bucătărie, cunoscuți și sub numele de gândaci de canalizare, sunt cea mai comună specie de gândaci de gospodărie. Pentru că adoră umiditatea și căldura emanată de țevile de scurgere cu apă caldă, acesta este mediul perfect pentru dezvoltare. Dar, pentru că sunt în căutare de hrană, pătrund cu ușurință în locuințele oamenilor, mai ales unde există zone de acces către bucătărie: guri de aerisire, racorduri la apă etc. Cea mai bună măsură este prevenția, astfel este indicat să cureți periodic țevile, să astupi orice orificiu pe unde ar putea migra gândacii și eventual să folosești pe timp de noapte dopuri pentru chiuvete.

În cazul unor infestări masive cu gândaci de bucătărie, aceștia pot fi observați și în timpul zilei, situație în care este recomandat să apelezi la servicii profesionale de dezinsecție.

2. Aparatele electrocasnice

Gândacii de bucătărie sunt specialiști în a-și găsi locurile cele mai prielnice dezvoltării lor. Așa că, în cazul unei infestări de amploare nu va trebui să te mire că vei vedea gândaci mișunând în interiorul aparatelor electrocasnice. Primul vizat este aragazul deoarece este deopotrivă o sursă de căldură, dar mai ales de hrană, dacă în spatele acestuia ajung sau se scurg resturi de mâncare. Nici frigiderul din păcate nu scapă nevizitat de gândacii de bucătărie, la fel nici cuptorul cu microunde sau toaster-ul. Oriunde există o sursă de mâncare, gândacii vor fi atrași ca un magnet. Deci, soluția este să cureți de eventuale resturi alimentare după fiecare utilizare aparatele electrocasnice.

3. În dulapuri

Știm cu toții că dulapul de haine este “raiul” moliilor, insecte foarte populare în orice locuință. Dar, un aspect de ținut cont pentru a preveni apariția și înmulțirea lor este ca în momentul în care așezi hainele în șifonier acestea să fie curate, deoarece moliile ajung în locuință prin intermediul hainelor contaminate cu larvele acestora. Ține cont de asemenea că moliile sunt atrase de locurile cu o umiditate mai mare de 70%, așa că încearcă să rezolvi această problemă aerisind zilnic sau folosind dezumidificatoare. În plus, există spray-uri speciale sau pliculețe cu plante aromatice de așezat printre haine care țin moliile la distanță.

4. Crăpăturile din pereți

Furnicile în mod special, dar și gândacii de bucătărie, precum și alte tipuri de gândaci se ascund adesea în crăpăturile din pereți. Astfel, de la prima insectă pe care o vezi prin casă, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să inspectezi zonele din casă unde pereții au fisuri și să astupi acele spații, deoarece așa cum bine se știe furnicile trăiesc în colonii, deci probabilitatea ca ele să se înmulțească rapid și să transforme o mică gaură într-un adevărat mușuroi este foarte mare.

5. Sub și în salteaua de pat

Ploșnița de saltea, sau ploșnița de pat cum mai este adesea cunoscută, îți poate lua cu asalt propria locuință dacă ai fost anterior într-un mediu infestat. Acestea se iau prin intermediul hainelor și bagajelor, în special ale celor care călătoresc frecvent și înnoptează în diferite camere de hotel. Sezonul ploșnițelor este vara când larvele eclozează, iar locul cel mai frecvent unde se ascund este salteaua de la pat. Dacă te trezești peste noapte cu bubițe mici și roșii pe tot corpul, cel mai probabil salteaua patului este infestată cu ploșnițe și este nevoie de un tratament special de dezinsecție.

Casa ta are nevoie de dezinsecție pentru a scăpa de insectele care ți-ai invadat spațiul personal? Apelează la profesioniștii Ajusto! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!