Cele mai murdare lucruri din casă

21 septembrie, 2018

Vasul de toaletă! Nu-i așa că acesta este primul lucru la care te-ai gândit? Eh, află cu nu-i deloc așa. Există multe alte locuri din casă mai murdare decât vasul de toaletă, care cu siguranță te vor surprinde. Germenii sunt peste tot în jurul nostru și chiar dacă mulți dintre ei nu provoacă niciun rău, există unii însă care produc boli grave, în special copiilor și celor cu sistem imunitar scăzut, precum enterocolitele, infecțiile cu bacterii, iritațiile la nivelul pielii.

Iată ce obiecte din casă au nevoie de mai multă atenție din partea ta în ceea ce privește igiena:

Cele mai murdare lucruri din casă

Buretele de vase

82 de miliarde de bacterii există pe un centimetru cub de burete de vase, îți vine să crezi? Aproximativ aceeași cantitate de bacterii care se găsește în materiile fecale. Markus Egert, microbiolog la Universitatea din Furteangen din Germania, a identificat împreună cu echipa sa diferite specii de bacterii care trăiesc în bureții de vase, cu care se presupune că ne spălăm farfuriile și paharele.

Terenul propice ca bacteriile să se dezvolte amețitor este mediul umed, bogat în nutrienții alimentelor. Din păcate, metodele de dezinfectare despre care se tot vorbește (curățarea în cuptorul cu microunde sau dezinfectat în mașina de spălat vase) nu sunt atât de eficiente, ci soluția cea mai bună este schimbarea lor o dată pe săptămână.

Tastatura de la computer

Tastatura computerului este mai murdară decât vasul de toaletă! Da, ar putea fi un titlu excelent de ziar, dar este și perfect adevărat, conform cercetărilor specialiștilor. Foarte mulți angajați obișnuiesc să mănânce deasupra tastaturii. Astfel, în momentul atingerii constante a tastelor are loc un transfer de praf, resturi de mâncare, celule moarte sau bacterii existente deja pe mâinile nespălate. Cea mai bună soluție de prevenire a răspândirii germenilor este spălarea mâinilor înainte de folosire, evitarea mâncatului în fața laptopului și curățarea tastaturii cu o soluție antibacteriană o dată pe săptămână.

Covorul

Nu vorbim doar despre covorul de la intrare pe care ne ștergem pantofii murdari cu care am mers pe afară, ci de covorul din living sau dormitor pe care călcăm zi de zi. Un covor poate conține până la 200.000 de microbi pe fiecare centimetru pătrat, germeni care se înmulțesc permanent dacă acesta nu este curățat periodic. Specialiștii recomandă ca măcar o dată pe an să apelăm la o companie specializată în igienizarea covoarelor care folosește un aspirator cu jet puternic cu abur și să evităm să intrăm încălțați, chiar și preț de o clipă când ne întoarcem să luăm ceva uitat din grabă.

Telecomanda

O manevrăm zilnic, toți membrii familiei, de aceea ocupă un loc fruntaș în topul celor mai murdare lucruri din casă. Telecomanda este locul preferat al germenilor deoarece o utilizăm de multe ori murdari pe mâini după ce am mâncat sau în timp ce mâncăm, după ce am strănutat sau când facem curățenie și ne decidem că vrem să schimbăm melodia de la televizor. Curățată periodic cu spirt este o măsură foarte bună de prevenire a înmulțirii bacteriilor.

Mânerele ușilor

Le atingem zilnic, de foarte multe ori pe zi, cu mâinile murdare veniți de afară, după ce am fost la cumpărături sau am folosit mijloace de mers în comun, după ce am utilizat toaleta fără să ne spălăm pe mâini, însă ne gândim foarte rar să le și curățăm. Dacă vasul toaletelor îl curățăm aproape zilnic cu diverse soluții dezinfectante, de ce nu am face la fel și cu mânerele ușilor? Fie că ai sau nu copii mici, ar fi de preferat să ștergi săptămânal mânerele ușilor cu o soluție de dezinfectare.

Dacă ai nevoie de servicii de curățare profesională și igienizare a covoarelor, a mochetelor și a canapelelor, la ajusto.ro găsești specialistul potrivit! Costuri fixe, plata online, fără bacșiș!

preloader