Culoarea anului 2019 în amenajările interioare

Culoarea anului 2019 în amenajările interioare

3 ianuarie, 2019

Pentru orice amenajări, servicii de curățenie sau renovări pe care ai putea să le programezi pentru anul ce tocmai a început, trebuie să iei în considerare și să te poziționezi față de culoarea anului 2019 în designul interior și față de tendințele pe care specialiștii le au în vedere, inspirați de paleta de nuanțe a institutului Pantone.

Anul 2018 a fost dominat de culoarea ultraviolet, descrisă drept „provocatoare”, culoare ce „invită la reflecție”, reprezentând individualitatea și spiritualitatea.

Anul 2019 va fi dominat de nuanțe calde, elegante, intense, delicioase, unele inspirate din natură sau chiar din…arta culinară.

Firmele de servicii vor ține seama nu numai de cerințele clientului, dar și de tendințele anului în designul interior și deci de culoarea anului 2019 in design interior.

Institutul Pantone a dezvăluit două dintre paletele care vor domina anul 2019, și anume „Cravings” și „Classico”, care vor transmite experiențe senzoriale memorabile.

„Cravings” sau nuanțele „pofticioase”

Pantone alege din paleta „deliciilor culinare” culori menite să tenteze și să atragă atenția. Un fotoliu, o măsuță de cafea sau un perete în nuanțe precum roșu picant, portocaliu dulce sau purpuriu bogat vor fi punctul de atracție al camerei sau chiar al întregii locuințe. În jurul lor, specialiștii recomandă accente neutre de cappuccino, gri sau verde, pentru a crea un spațiu echilibrat și apetisant.

Decorurile realizate astfel sunt menite să trezească simțurile și să transforme experiența trăită în căminul tău, într-una mai caldă și mai jucăușă.

Nuanțele clasice

Culorile din paleta „Classico” vor completa decorul cald și vor tempera nuanțele „picante”. Albul elegant va fi scos din anonimat de nuanțele puternice de albastru verzui, în combinație cu roșu burgund, gri și negru caviar.

Dintr-un design interior care îți va desfăta ochiul nu vor lipsi nuanțele tari, dar nici cele clasice.

Verdele aduce natura în locuință

După „greenery”, lansat în 2017, acum se promovează pentru 2019 verdele închis „grassy green” ce deschide o fereastră spre natură în orice locuință, creând o atmosferă de liniște și relaxare.

De asemenea, „rondul de noapte”, o altă nuanță de verde închis, promovată de Pittsburgh Plate Glass, și inspirat de faimoasa pictură a lui Rembrandt, va fi vedeta anului 2019 în designul interior.

Verdele închis va permite să creezi un spațiu unde să simți natura mai aproape. Puterea vindecătoare a naturii este mai importantă decât oricând pentru ritmul de viață alert din prezent, fiind dovedit științific că nuanțele de verde pot ajuta la o mai bună concentrare și la creșterea nivelului de atenție.

„Living coral” – 16-1546

Pantone, autoritatea mondiala în materie de culoare, a anunțat mai târziu decât de obicei, că în anul 2019, Coralul viu – 16-1546 – Living Coral va domina atât podiumurile de modă, cât și vitrinele magazinelor cu mobilă, decorațiuni și finisaje folosite în amenajarile interioare.

Coralul viu este o culoare vibrantă și moale în același timp, care emană căldură și confort și îndeamnă la contactul interuman direct, într-o epocă în care tehnologia digitală și mass-media socială ne acaparează din toate părțile, fiind totodată o punte de legatură între real și virtual. Culoarea anului 2019 este una jucăușă, plină de viață, optimistă, care reprezintă fuziunea vieții moderne și care poate constitui un minunat accent cromatic în amenajările interioare, domeniu în care va fi prezentă sub forma finisajelor, a diferite piese de mobilier și mai ales sub forma decorațiunilor.

Coralul viu în amenajarea locuinței

Coralul viu, culoarea aleasă „culoarea anului 2019” este o culoare de accent, plină de viață dar poate fi folosită și drept culoare de bază pentru zugrăvirea pereților. Este o culoare caldă și veselă totodată, potrivită atât pentru amenajarea spaților de zi, ca livingul sau bucătăria, dar și în amenajarea dormitoarelor, camerelor pentru copii sau a băilor. Coralul viu este culoarea ce funcționează ca accent cromatic atât sub forma unor piese de mobilier sau sub forma unor mici accesorii și decorațiuni.

Cum poți asorta culoarea anului 2019 în amenajerile interioare

Albul, nuanțele lăptoase sau nuanțele unturii împreună cu living coralul vor crea unele din cele mai frumoase și rafinate combinații cromatice. Pereții zugrăviți în nuanțe de alb și mobilierul în living coral vor fi de un efect vizual foarte plăcut. La fel de bine merge și folosirea inversă, un mobilier de living ivoire sau unt, pus în evidență de pereții zugrăviți în culoarea anului 2019.

Nuanțele de coral viu se potrivesc de minune cu nuanțele de bleu, cu albastru, cu turcoaz, cu diverse nuanțe de verde blând, ca verdele olive, creând o atmosferă deschisă și veselă. Living coralul folosit cu nuanțe de bej și cappucino, cu diverse griuri sau nuanțe de galben, vor crea contraste interesante în amenajările interioare unde s-a folosit mult negru.

Living coral poate schimba radical decorul, datorită căldurii și energiei pozitive pe care le degajă. O picătură din această culoare poate aduce la viață un spațiu anost, rece și plictisitor. O canapea în culoarea anului 2019, o pernă, un covor sau draperiile, chiar un fotoliu astfel colorat reprezintă doar câteva variante de aducere a culorii anului în designul interior al locuinței tale, pentru a fi în tendințe.

preloader