Cum alegi cel mai bun frigider pentru casa ta în 2020
23 octombrie, 2020Bucătăria fără frigider este ca mâncarea fără sare, sunteți de acord? Frigiderul este unul dintre electrocasnicele cele mai importante în orice bucătărie din ziua de azi. Așa că, atunci când te muți în casă nouă sau îți reamenajezi locuința, unul dintre lucrurile pe care trebuie să-l iei în calcul este: unde și cum amplasezi frigiderul. Pentru a stabili aceste aspecte, primul pas pe care trebuie mai întâi să-l faci este să știi ce tip de frigider îți dorești.
Pentru că domeniul tehnologiei evoluează foarte mult și pentru că suntem convinși că îți dorești cel mai bun frigider pentru casa ta, iată la ce criterii să te uiți atunci când cauți un frigider nou în 2020:
1. Clasa A+++
Cel mai bun frigider înseamnă mai mult decât să arate bine în bucătărie sau să fie de la un brand de renume. Înseamnă și să fie un frigider eficient din punct de vedere energetic, adică are un consum de energie electrică mai mic. Astfel, normele europene spun că există valori de la A simplu la A+++, cu cât mai multe plusuri cu atât vorbim de o eficiență mai mare.
2. Tipul de frigider
Preferințele când vine vorba de tipul frigiderului aparține fiecăruia. Pentru a face o alegere cât mai bună, ține cont că există 3 tipuri de frigidere: cu o ușă, combină frigorifică cu 2 uși sau mai multe, frigidere încorporabile side by side. Desigur, există și varianta să alegi un model incorporabil în mobila de bucătărie, care îți permite să păstrezi un aspect elegant și unitar.
3. Poziționarea congelatorului
Frigiderele mici si medii includ în general un compartiment interior separat pe rafturi și cu un congelator intern. Combinele frigorifice mari au posibilitatea de a avea fie congelatorul poziționat în partea de jos, fie poziționat jos sau side by side, cu ușă proprie și subcompartimente pentru fiecare dintre acestea.
4. Tipul de răcire și dezghețare
Orice frigider bun trebuie să ne asigure o răcire optimă pentru că acesta este scopul principal. Dar, de-a lungul timpului, s-au dezvoltat mai multe tehnologii de răcire. Prin urmare, în 2020 avem frigidere cu răcire statică, răcire dinamică cu ventilator intern, răcire cu ajutorul tehnologiei NoFrost.
De asemenea, când vine vorba de dezghețare, aceasta se poate face: manual, automat sau prin intermediul tehnologiei NoFrost. Cea manuală este cea care se folosea în trecut, la vechile modele de frigidere. Majoritatea celor de pe piață sunt cele cu răcire statică, practic dezghețarea se realizează în zona din spatele frigiderului. Tehnologia No Frost, așa cum îi spune și numele, înseamnă în primul rând că nu mai trebuie să decongelezi periodic frigiderul deoarece scopul ei este să nu mai permită depunerea gheții. Aceasta menține un flux normal de răcire în frigider și fucnționează pe baza unui senzor de temperatură care are rolul de a menține fluxul normal de răcire din interiorul frigiderului.
4. Capacitatea
Acest parametru se măsoară în litri (l) și reflectă volumul relativ de încărcare al frigiderului. Persoanele care își doresc un frigider mic la preț avantajos, se pot mulțumi cu un model care nu depășește 100l ca volum. Dacă aveți o familie mare și faceți aprovizionare periodică, atunci este indicat să alegeți un produs cu o capacitate de peste 200l, chiar și 300l, pentru a dispune de suficient loc pentru alimente.
Știm că niciodată nu este ușor să iei o decizie, când vine vorba despre o investiție importantă, într-un produs pe care ți-l doresti cu o viață cât mai lungă. Dacă ai nevoie de instalare aparate electrocasnice, ajusto.ro îți pune la dispoziție profesioniști cu experiență!