Cum alegi firma de amenajări interioare potrivită pentru proiectul tău

22 ianuarie, 2021

Ai planuri de redecorare a casei tale sau tocmai ce ai cumpărat o locuință nouă care are nevoie de un design interior modern și personalizat după preferințele tale? De cele mai multe ori, atunci când auzi în jurul tău de astfel de proiecte de amenajare, auzi și de probleme legate de nerespectarea promisiunilor sau de rezultate sub așteptări. Dacă te gândești să renovezi sau să amenajezi casa, sau orice alt tip de spațiu, este de preferat să lucrezi cu o firmă amenajări interioare și cu profesioniști în domeniu.

Avantajele pentru a lucra cu o firmă de amenajări interioare

Angajând o firmă amenajări, specialiștii acestei firme aduc o mulțime de cunoștințe și abilității, care te vor ajuta în toate aspectele legate de acest proces de renovare. De la elementele tehnice și până la ultimele retușuri, fiecare necesită ochiul unui specialist care privește cu experiență oricare proiect.

firma amenajari interioare

Există o serie de motive pentru care este recomandat să folosești o firmă amenajări interioare:

  • Economisești timp și bani. Specialiștii vor ști să-ți recomande opțiunile pentru materiale sau tehnologii noi, care ar putea aduce un raport calitate preț mai corect, ar putea fi mai bune sau mai potrivite decât ceea ce tu cunoști.
  • Beneficiază de expertiză. Un specialist înțelege întregul proces al amenajării, va preciza nevoile avute și va gestiona fiecare etapă, pentru a se asigura că planul este urmat cu precizie.
  • Într-o firmă amenajări interioare se vorbește limbajul potrivit. De multe ori, pe șantier ai nevoie de traducător pentru mulțimea de informații, desene, interpretări ale planurilor și termeni tehnici, proiectul tău folosind finisaje, izolații și alte materiale. Când lucrezi cu o firmă există întotdeauna specialiști experimentați și sunt foarte mici șanse să existe probleme cu renovarea sau amenajarea.
  • Atenția la detalii este esențială. O firmă amenajări interioare traduce nevoile tale în spații funcționale și personalizează fiecare încăpere, afli despre tendințele în domeniu și implementarea lor.
  • O firmă amenajări se concentrează pe toate aspectele legate de spațiu. Atunci când lucrezi cu o firmă amenajări interioare, indiferent că vorbim despre o casă sau un apartament, ei vor ști să te îndrume către cel mai eficient mod de amenajare, către eficientizarea cât mai corectă a unui spațiu.
  • Cei mai buni furnizori. Când lucrezi cu o firmă amenajări interioare, ei îți vor recomanda cele mai bune soluții în alegerea furnizorilor. În funcție de alegerea finisajelor, ei vor oferi variantele eficiente și pe măsura bugetului tău.
firma de amenajari interioare

Pași de urmat pentru a alege o firmă de amenajări interioare

Achiziționarea unei case este doar primul pas în clădirea unui cămin. După câteva zile de admirație a ceea ce ai, realizezi că este momentul de a începe renovarea sau amenajarea locuinței și ai nevoie de o firmă amenajări interioare pentru a duce la bun sfârșit acest plan.

1.Stabilește ce stil îți dorești.

Un proiect de reamenajare trebuie pornit prin a ști cum îți dorești să arate spațiul tău după finalizarea lucrărilor. Documentează-te, citește mai multe detalii pe site-urile de specialitate și încearcă să-ți stabilești dorințele și nevoile. Adevărații profesioniști de la o firmă amenajări interioare vor găsi o modalitate să se poată adapta preferințelor tale, în timp ce angajații neimplicați vor încerca să te convingă să le urmezi indicațiile.

2. Caută mai multe firme.

Atunci când trebuie să reamenajezi un spațiu, trebuie să gândești ca un om de afaceri. Caută cel puțin 5 firme care se ocupă de astfel de lucrări, indiferent ce tipuri de oferte îți atrag atenția. Există site-uri unde vei găsi companiile din acest sector și, totodată, vei afla date despre situația lor juridică și financiară, putând face, mai ușor, o alegere potrivită.

3. Solicită portofolii de lucrări.

Nu te mulțumi doar să verifici lista de prețuri a anumitor societăți din domeniu, ci aruncă o privire și analizează lucrărilor efectuate anterior, spațiile reamenajate și vezi dacă ți s-ar potrivi din toate punctele de vedere.

firma amenajari interioare

4. Stabilește un buget.

E foarte important să știi bugetul pe care îl ai la dispoziție înainte de a începe redecorarea. Unii designeri percep o taxă fixă, alții vor să fie plătiți pe oră. Acesta este un alt factor important care te va ajuta să te decizi între mai mulți candidați și care-ți va restrânge opțiunile.

5. Cere o ofertă personalizată.

Este dificil să-ți formezi o opinie în privința cheltuielilor, a materialelor folosite sau a termenului estimat pentru lucrări. Solicită firmelor o ofertă adaptată spațiului tău, transmițând fiecărei în parte un plan detaliat al clădirii și cât mai multe informații legate de proiectul tău. Abia, în acest fel, vei putea primi oferte cât mai relevante, apropiate de realitate și vei avea ocazia de a compara variantele, ca să te asiguri că iei decizia corectă.

6. Întâlnește-te cu reprezentanții firmelor.

Dacă ai ajuns să ai o listă a firmelor pe care le poți angaja, este timpul întâlnirilor fată în față. Ai grijă să afli, înainte, dacă reprezentanții firmelor percep plăți pentru asemenea ședințe. Fii flexibil în gândire și nu renunța imediat la ofertă doar pentru că nu-ți place una dintre sugestiile primite. Întâlnirile sunt deosebit de importante pentru a vedea dacă sunteți compatibili din punct de vedere profesional, lucru ce te va ajuta să-ți restrângi și mai mult opțiunile.

10 unelte care nu trebuie să lipsească din trusa ta de acasă

7. Verifică recenziile și compară notițele.

Decizia îți aparține, dar, nu strică să ceri un feedback de la alți clienți și să verifici secțiunea de recenzii a firmei. După ce te-ai întâlnit cu toate firmele cu care ți-ai propus, compară notițele de la fiecare întâlnire și fă o listă cu punctele pro și contra. La final, trebuie să-ți amintești că opțiunile ieftine nu sunt, întotdeauna, și cele mai bune.

8. Semnează contractul.

Odată ce ai decis cu ce firmă amenajări interioare vrei să lucrezi, sună-i și spune-le că i-ai ales. Înainte să înceapă „misiunea” și să faci vreo plată, asigură-te că ai semnat un contract în care să fie stabilite cu exactitate responsabilitățile lor, cât va dura și cum se va desfășura redecorarea, limitele bugetare și toate celelalte aspecte importante care-ți vin în minte.

9. Fă un plan.

Se vor fixa de comun acord, cu ce camere și cu ce lucrări se începe, ce materiale trebuie cumpărate și în ce ordine, dacă se păstrează sau nu anumite obiecte, etc.

10. Modifică-ți programul.

În funcție de programul tău de lucru și planul alcătuit mai devreme va trebui să-ți modifici programul în cazul în care va fi nevoie să fii prezent la anumite părți ale proiectului.

Urmează toți acești pași și amenajarea casei tale cu specialiștii ajusto.ro va avea un rezultat minunat.

preloader