Cum cureți corect cuptorul cu microunde fără soluții toxice

12 martie, 2021

Dacă nu ești adepta/adeptul soluțiilor de curățare toxice și ai adoptat un stil de viață eco, sustenabil, probabil că unul dintre lucrurile care îți dau mari bătăi de cap când vine vorba de curățenia casei este grăsimea întărită. Cuptorul cu microunde acumulează frecvent resturi de mâncare lipită și grăsime pe pereții interiori, ceea ce

De fiecare dată când folosești cuptorul cu microunde murdar, urmele de grăsime și arsură devin și mai rezistente și vor fi mult mai greu de îndepărtat. Dacă ți-ai propus sa eviți soluțiile toxice de curățat care îți pot afecta sănătatea și mediul înconjurător, atunci ar trebui să încerci variantele naturale care pot fi la fel de eficiente:

curatare cuptor cu microunde

1. Folosește bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în multe moduri la curățenia casei și poate să facă minuni cu cuptorul tău cu microunde murdar. Prepară o pastă din o parte apă și două părți bicarbonat de sodiu. Aplică pasta pe zonele murdare și las-o să acționeze câteva minute. Cu un burete de bucătărie, îndepărtează petele, frecând ușor zonele murdare.

2. Curăță cu zeamă de lămâie

Pregătește un bol cu apă și pune în el zeama de la câteva lămâi și o picătură de detergent de vase. Pornește cuptorul cu microunde la temperatură maximă și lasă-l să încălzească apa timp de 3 minute. Cu apa caldă din bol și cu un burete de bucătărie, curăță interiorul. Grăsimea și mâncarea lipită de interiorul cuptorului se vor desprinde foarte ușor în momentul în care treci cu buretele peste petele de murdărie.

3. Împrospătează cu oțet de mere

Dacă ai amânat curățarea cuptorului cu microunde pentru prea mult timp, iar pe lângă mizeria acumulată se simte și un miros neplăcut, împrospătează interiorul cu oțet de mere. După ce ai curățat în mod normal cuptorul de resturi și grăsime, prepară o soluţie de oţet şi apă în cantităţi egale şi las-o 5 minute pe programul de încălzire. Aburii emanaţi vor elimina orice urmă de miros.

Dar, pentru a curăța cuptorul cu microunde, este necesar să te asiguri de la bun început că aparatul este scos din priză, indiferent dacă este incorporabil sau independent. De asemenea, înainte de a aplica orice fel de soluție de curățare, asigură-te că ai îndepărtat resturile de mâncare de dimensiuni mari. Cel mai simplu le poți șterge cu ajutorul unui burete de vase sau a unui propsop de bucătărie.

Curățarea cuptorului cu microunde, de două ori pe lună, va ajuta la funcționarea corectă a acestuia și la prevenirea acumulării unor pete greu de îndepărtat. Pentru a evita apariția murdăriei, poți sa acoperi mâncarea în timpul încălzirii cu ajutorul unor capace speciale pentru cuptorul cu microunde. Pentru a preveni acumularea mirosurilor neplăcute care se acumulează în interior, poți lăsa ușa cuptorului deschisă câteva minute, după utilizarea acestuia.

preloader